Pròrroga de dos anys al Pla de Barris de Bellavista a les Franqueses

El pla va ser concedit per la Generalitat el 2010 per valor de 8,8 milions d'euros, dels quals se n'ha executat el 30,4%

Societat

les Franqueses

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat ha confirmat que pagarà el deute generat del 2015 i 2016 el 31 de desembre de 2017. També ha avançat que farà el pagament del deute generat posterior al 2016 a un any de la data d’aprovació de la facturació.

L’Ajuntament de les Franqueses va sol·licitar a la Generalitat una pròrroga per quatre anys més del Pla de Barris de Bellavista, concedit l’any 2010 per un import de 8,8 milions d’euros dels quals s’ha executat el 30,40%, uns 2,7 milions, del projecte d’intervenció integral per a la millora física, econòmica i social al barri de Bellavista.

La Generalitat va comunicar però, a principis del mes de març, que atorga la pròrroga fins al 31 de desembre de 2018, el consistori valora el fet com un greuge comparatiu respecte als municipis que van iniciar el Pla de Barris abans del 2010, els quals han disposat d’una pròrroga fins al 2010.

L’Ajuntament seguirà treballant fins a la data de finalització en accions del Pla d’Intervenció Integral (PII) i accions complementàries com el foment de l’ocupació i la inserció laboral a través dels plans d’ocupació del SOC. Fins a l’actualitat, l’Ajuntament ha contractat 133 plans d’ocupació i ha rebut una subvenció de 1.105.398,70 €.

El consistori vol impulsar aquest 2017 l’execució de tres obres incloses en les actuacions de millora urbanística i d’equipaments del PII: la reurbanització del carrer Rosselló; la construcció dels vestidors i altres instal·lacions del camp de futbol 7 del carrer d’Astúries i la construcció d’un centre de dia per a gent gran.

Aquesta darrera obra no havia estat prevista inicialment quan es va demanar el Pla de Barris al 2010 però que fruit de l’evolució de les necessitats de Bellavista, l’Ajuntament considera adient incloure-ho.

La creació d’un quart punt de connexió entre Bellavista i els nuclis de Granollers i Corró d’Avall és una de les línies de treball de l’Ajuntament que pretén fer un nou pas inferior sota les vies del tren per a vianants i ciclistes que faciliti l’accés a la zona esportiva i als diferents equipaments.

Edicions locals