Una nova sentència desestima un recurs sobre al sistema de foto-vermell de les Franqueses

Sis jutjats contenciosos administratius han dictat vuit sentències i totes donen la raó a l’Ajuntament

Societat

les Franqueses

El jutjat contenciós-administratiu número 6 de Barcelona ha desestimat un altre recurs referent al sistema de foto-vermell de les Franqueses del Vallès. L'Ajuntament assegura que amb aquesta sentència ja són vuit les resolucions emeses per sis jutjats diferents i cap no ha donat la raó als demandants. D’aquestes vuit sentències, els jutges han desestimat set recursos i n’han inadmès un.

Segons les últimes dades de què disposa l’Ajuntament de les Franqueses, hi ha 93 recursos presentats. Cal destacar que també hi ha 14 casos de persones que van presentar recurs i l’han acabat retirant. Un total de 24 recurrents han demanat mesures cautelars, en moltes ocasions per evitar perdre els punts i pagar la multa fins que hi hagi sentència. D’aquests, un total de 10 han retirat la petició i a 13 el jutge els ha denegat la sol·licitud. A més, el jutge ha condemnat a pagar les despeses de la sol·licitud en quatre d’aquests casos.

Sobre les mesures cautelars, l'Ajuntament aclareix que que hi ha hagut un cas en què el jutge ha decidit suspendre la retirada de punts perquè suposava la pèrdua del carnet per a la persona que va presentar el recurs. Atenent aquestes circumstàncies, el jutge va decidir suspendre la retirada de punts fins que hi hagi sentència ferma. Per tant, es tracta d’una mesura cautelar provisional fins que hi hagi el judici previst el 17 d’octubre de 2017 i el jutge es manifesti mitjançant una sentència. En la sentència d’aquest mes de març, el jutge també ha decidit reclamar les despeses del judici al recurrent. Fins ara, hi ha quatre casos en què el jutge ha imposat les costes al recurrent perquè els jutjats han denegat les mesures cautelars.

Actualment, les Franqueses del Vallès disposa de tres punts semafòrics amb sistema foto vermell. Un situat al carrer Catalunya de Llerona, un altre a la cruïlla de la carretera de Ribes amb la carretera de Cànoves, i l’últim a la rotonda de Can Mònic. L’Ajuntament assegura que disposa de diversa documentació que acredita la correcta instal·lació dels sistema foto-vermell, un sistema que no és un instrument de mesura en si mateix sinó que grava les 24 hores i posteriorment un agent pot comprovar si s’ha comès alguna infracció. 

L'Ajuntament també destaca que durant el mes de febrer han circulat 757.976 vehicles pels tres punts on hi ha instal·lades les càmeres del sistema foto-vermell, dels quals 557 han estat sancionats per haver comès infracció, el que representa 0,07% del total. Es calcula que des que hi ha instal·lat el sistema foto vermell a dia d'avui les infraccions han disminuït en més d'un 60%, cosa que ha millorat la seguretat ciutadana i viària.

Edicions locals