S'enceta el Campionat del Món de Ral·licròs al Circuit

Aquest cap de setmana sobre la temporada amb més de vuitanta curses en un recorregut que combina asfalt i terra

Esports

Granollers, Montmeló, Parets del Vallès

El Campionat del Món FIA de Ral·licròs s’aferma en el Circuit de Barcelona-Catalunya. Per tercera ocasió –i de manera consecutiva- el mundial de motor amb més creixement estarà present aquest cap de setmana al traçat internacional vallesà.De fet, el campionat de Ral·licròs i és el tercer de més rellevància per darrere dels totpoderosos Fórmula 1 i MotoGP.

Els dies 1 i 2 d’abril, el focus principal del Circuit estarà situat a la zona de l’estadi, on es troba un traçat creat especialment per a aquesta modalitat esportiva que combina en un recorregut d’aproximadament 1 quilòmetre trams d’asfalt, uns altres de terra i un espectacular salt. Allà, més de 60 pilots s’enfrontaran al llarg del cap de setmana en més de 80 curses diferents, corresponents al WorldRX, EuroRX i a l’Europeu de TouringCar.

Més enllà de la competició, el World RX de Barcelona ofereix més activitats a tots els assistents. Per començar, es tracta d’un campionat molt proper al públic, que permet els espectadors passejar lliurement pel pàdoc sense necessitat de comprar una entrada extra. Així, tots els que ho desitgin poden acostar-se a veure des de primera línia com treballen els equips del mundial, fer fotos dels cotxes, veure els pilots de prop, etc. A més, tots dos dies es prepara una sessió d’autògrafs al pàdoc, pel qual l’accés per fer-se fotos amb les grans figures. També, el Campionat del Món FIA de Ral·licròs inclou una zona fan amb botigues i marques del sector, un espai Monster on se celebra el Monster Rig Riot (xou amb pilots Monster i en què es repartiran alguns regals). A la pista, també es podrà gaudir d’un espectacle de cotxes de ral·li clàssics, veure al pilot californià Casey Currie amb el seu Monster Truck o una driver’s parade amb cotxes de llegenda.

Les entrades estan a la venta des de 25 euros, que a més també ofereixen packs especials per a grups d’amics i famílies.

Edicions locals