La militància del PSC del Vallès mostra el suport majoritari a Pedro Sánchez

Més de 200 persones omplen la sala d’actes de la seu del partit a l’avinguda Marie Curie

Política

Els  militants més veterans del PSC del Vallès es van mostrar ahir dimecres a la tarda, gratament sorpresos en comprovar l’aspecte general que presentava la sala d’actes de la seu del PSC del Vallès, situada a l’avinguda Marie Curie de Granollers.

Plena de gom a gom i ocupades totes les cadires, unes quantes persones haver de seguir dempeus les intervencions d’Arnau Ramírez, Juan Manuel Segovia, Román Ruiz, i Adriana Lastra. El motiu, la presentació en públic de la Plataforma de suport a Pedro Sánchez, un dels tres candidats del PSOE, juntament amb Susana Díaz i Patxi López, que es presenta a les primàries per a ocupar el càrrec de secretari general del partit.

Disconformes amb el PSOE que representa especialment la presidenta de la Junta d’Andalusia, els partidaris de Sánchez es van mostrar molt crítics amb la candidata d’andalusa i tots els que aquests dies l’han acompanyat en una foto recent de la campanya en la qual destacaven, entre d’altres, Felipe González, Alfredo Pérez Rubalcaba, José Luis Rodríguez Zapatero i Alfonso Guerra.

Tenint ben presents els fets del passat dia 1 d’octubre que van acabar amb “el cop d’estat contra Sánchez per una gestora de dubtosa credibilitat”, Ramírez, membre de la Plataforma Joves va agrair la presència multitudinària dels militants.  Aquest va fer una crida “a treballar de valent per tornar a situar les coses al seu lloc a partir del nostre compromís amb el socialisme real, creïble i responsable, aquell que defensa els drets de les dones, dels joves en atur i de tots aquells que pateixen les conseqüència de la crisi”.

Segovia, coordinador  al Vallès de la Plataforma de suport a Pedro Sánchez, va assenyalar la seva decepció pel que està passant al PSOE i es va penedir d’haver recolzat en el seu moment a Eduardo Madina. Crític amb tots aquells que donen suport a Díaz, va remarcar la importància que té “donar valor a la paraula donada per Sánchez, que en aquest cas té nom de no a la dreta i no a tot el que representen”. “Si perdem l’oportunitat que representa Sánchez, molt em temo que trigarem molt en tenir-ne de noves”, va dir Segovia.

Recuperar la credibilitat perduda
Román Ruiz, exdiputat al Congrés pel PSC, va centrar la seva intervenció en la necessitat de “recuperar la il·lusió i la credibilitat tant dels militants com de la societat en general, i per fer-ho ens hem de situar altra vegada en l’espai i lloc que malauradament van abandonar fa uns anys”.

Això va motivar, segons Ruiz, que partits com Ciutadans i Podem “hagin ocupat les cadires que nosaltres vam abandonar”. L’exdiputat va remarcar des del seu posicionament de “socialdemòcrata compromès amb la justícia social”,  que “cal ser útils a la societat tot solucionant els seus problemes, que és el que vol la gent”.

"La voladura de Sánchez, un acte ignominiós"
Finalment, Adriana Lastra, diputada del PSOE per Astúries i coordinadora de la campanya de Sánchez, va manifestar que “cap recuperar els autèntics valors del socialisme i les estructures de base per ser més forts i dir no ara i sempre al PP”.

En recordar els fets d’octubre passat que van acabar “amb la voladura de Sánchez”, i la investidura de Rajoy, Lastra va dir que “estem davant del fet més ignominiós viscut en els 137 anys d’història del PSOE. D’aquí que sigui tan important tornar a comptar amb Sánchez, primer com a secretari general i després com a president del Govern”.

En el torn de preguntes, els militants no es van tallar, al contrari, i molts d’ells van considerar la possibilitat de donar-se de baixa del partit “si guanya la presidenta de la Junta d’Andalusia i tots els que l’acompanyen”, membres, van dir, “d’un partit que no ens representa, ja que només miren pels seus interessos i no pels problemes dels ciutadans”.

L’acte va comptar amb la presència de nombrosos militants i càrrecs municipals socialistes del Vallès, entre els quals, els alcaldes de Mollet, Josep Monràs, i de Parets, Sergi Mingote.

Edicions locals