La sincronista Meritxell Mas i el nedador Albert Escrits, millors esportistes de Granollers

La Festa de l'Esport va reconèixer amb el premi esportivitat Joan Creus a l'AE Ramassà

Esports

Granollers

La sincronista Meritxell Mas i el nedador Albert Escrits són els millors esportistes de Granollers de 2016. Els dos esportistes del Club Natació Granollers –tot i que des de l’octubre de 2016 Escrits pertany al CN Sant Andreu vinculat en un projecte per participar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020– van coronar-se a la Festa de l’Esport 2016, que va omplir la Sala Tarafa granollerina amb gran part del teixit esportiu de la ciutat. En categoria promesa, els millors esportistes són Ian Tarrafeta, del BM Granollers, i Júlia Pujadas, del Club Natació.

Meritxell Mas, que actualment és la capitana de la selecció espanyola absoluta de sincronitzada, va participar al campionat dels Jocs Olímpics de Rio –amb un 5è lloc–, va ser l’or en equip tècnic al French Open; bronze en equip lliure a l’Europeu i plata en rutina combinada i en equip a l’estatal. Els finalistes van ser Blanca Lucas, de l’AGE Bàdminton, i Nídia Zulema, de l’Atlètic Granollers.

Albert Escrits, que està becat pel CAR de Sant Cugat, és l’actual subcampió d’Europa júnior de 1.500 metres lliures, campió estatal absolut de 400 i 1.500 metres lliures i a l’Open de primavera va assolir dues plates i un bronze, entre altres títols catalans. Els finalistes van ser Adrià Figueras, del BM Granollers, i Bernat Amaya, de l’AGE Bàdminton.

Pel que fa a la categoria promesa, Pujadas i Tarrafeta són dos joves amb un futur prometedor. La nedadora, becada pel CAR de Sant Cugat, va ser campiona d’Espanya júnior-infantil d’hivern 400 metres estils i en 100 i 200 metres, mentre que el jugador del BMG ja ha debutat amb el primer equip i va ser el màxim golejador d’un torneig internacional a Polònia amb la selecció espanyola juvenil.

Reconeixements
Durant l’acte també es van viure dos moments especials, amb el reconeixement a Joan Gallego, tècnic de manteniment del Palau d’Esports, i Joan Cladellas, rècord d’Espanya de perxa per a majors de 60 anys.

Esportivitat
El premi a l’esportivitat Joan Creus va ser per a l’Associació Esportiva Ramassà, que des del 2014 viatja a l’Àfrica per jugar un partit contra un equip local i amb un vessant solidari. Per al 2017, l’Associació té previst disputar un partit amb un equip del Camerún, el Dragon Club, lliurar 700 kg de material esportiu i escolar i aportar 5.000 euros per construir una biblioteca.

Edicions locals