El Club d'Escacs Mollet s'aferra a l'èpica

L'equip molletà busca el seu segon títol de la Divisió d'Honor a l'última jornada a la seu del seu rival, el Sabadell

Esports

Mollet del Vallès

El Club d'Escacs Mollet tindrà aquest dissabte l'oportunitat de guanyar per segona vegada el títol de campió de la Divisió d'Honor Catalana. L'any passat la vitrina del club molletà va estrenar-se després de superar el Figueres i enguany vol repetir l'experiència però amb una èpica remarcable: necessita guanyar a l'última jornada a la seu del seu rival pel títol, el Colon Sabadell Chessy.

Els dos conjunts han arribat a l'última jornada colíders amb 9,5 punts, tot i que els sabadellencs ocupen el primer lloc per una millor diferència. "Les sensacions són diferents. l'any passat vam guanyar la lliga per primer cop després de superar el Figueres, en aquesta ocasió és una gran final perquè coincideix que som els dos únics equips que ens juguem la competició", admet el president del club, Ramón Caro. El Mollet arriba amb opcions a l'última jornada després de superar el Barberà (6-4) en una "jornada èpica, capgirar un resultat advers", diu el responsable. 

Les partides es començaran a jugar el dissabte a partir de les 16.30 h i es podran seguir en directe mitjançant la pàgina web de la Federació Catalana d'Escacs."Seria increible guanyar. El Sabadell té tres títols, els dos darrers en els últims deu anys", explica Caro, que remarca la bona tasca de l'equip: "per pressupost i equip, som el quart millor de la categoria". De fet, segons diu Caro, el Sabadell té "uns 7 o 8 jugadors superiors sobre el paper", però que alhora de la partides el Mollet té capacitat per fer-se més gran. 

Un dels últims precedents entre Sabadell i Mollet va tenir lloc el passat setembre amb el Campionat de Catalunya de partides ràpides, que va celebrar-se a la ciutat molletana. En l final, el Sabadell va ser superior i el Mollet va proclamar-se subcampió.

Possible doblet
A banda de disputar-se el títol de la Divisió d'Honor Catalana dissabte, l'equip molletà tindrà un altre competició diumenge amb la Copa Catalana. Aquesta competició s'hi jugarà diumenge a Amposta i el Mollet participarà amb l'objectiu d'intentar guanyar-la també.

Edicions locals