Llavors Orientals impulsa un servei de comanda online de varietats locals de tomàquets

La iniciativa es desenvoluparà en el marc de la Fira Lliga't a la Terra de Santa Eulàlia de Ronçana

Economia

Santa Eulàlia de Ronçana

L'associació Llavors Oriental ha impulsat un servei de comanda online de varietats locals de tomàquets que, e moment, estarà vinculat a la Fira Lliga't a la Terra de Santa Eulàlia de Ronçana, que organitzen conjuntament amb el Consell Comarcal i l'Ajuntament i que se celebrarà el 22 d'abril. Ara i fins al 14 d'abril ja es poden fer les comandes.

En les passades edicions de la Fira Lliga’t a la Terra i Mercat del Planter a Santa Eulàlia de Ronçana, l'organització manifestava una gran preocupació davant el fet que els visitants de la fira es trobaven que a mig matí algunes varietats recuperades ja s’havien esgotat, i molts optaven per arribar a primera hora a comprar el planter i així assegurar-se que podrien comprar totes les varietats i plantes que volien.

Com a conseqüència, si volien fer una volta pels estands dels productors que participaven a la fira i volien participar a les diferents activitats organitzades a la fira, el planter passava moltes hores al sol i en condicions poc òptimes de manteniment i això provocava que en molts casos no poguessin quedar-se a la fira.

Per aquest motiu l’any 2016 es va fer una prova pilot i uns dies abans de la fira es va oferir la possibilitat d’anar fer la comanda de planter online a través de  la web de l’Associació Llavors. Es tractava de comprovar si era una bona eina de demanda online i poder organitzar de forma adequada la recollida del material.

La idea neix de l’Associació Llavors Orientals, que fins ara ha rebut ja més de 35 comandes de particulars que han fet la seva reserva de més de 1350 tomaqueres planter ecològic. La varietat més demanada en aquestes comandes és el cor de bou. Alguns productors també han fet la comanda online,i fins al moment se n’han rebut més de 25 i s’han reservat més de 16.000 tomaqueres. La varietat més demanada pels pagesos és el pometa.

Precisament, fa uns dies es presentava al Museu de Granollers un llibre sobre les varietats de tomàquets del Vallès Oriental.

Edicions locals