Les sis ciutats que acolliran el Mundial d'Handbol Femení 2021 s'apleguen a Granollers

La trobada dóna el tret de sortida al projecte esportiu al Palau d'Esports

Esports

Granollers

Granollers, Barcelona, Badalona, Castelló, Lleida i Tarragona, les ciutats organitzadores del Mundial d’Handbol femení del 2021, van establir dissabte el primer contacte al Palau a través de la trobada de càrrecs dels ajuntaments per compartir impressions, dos mesos després de fer-se públic a París el resultat de la candidatura catalana.

L’agenda dels assistents s’ha encetat a la llotja on han presenciat el partit que han disputat les esportistes del K7-H contra el Canyamelar de València i que ha finalitzat amb la derrota de les locals. En acabar el matx, que també ha comptat amb Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, els representants han baixat a peu de pista per realitzar la protocol·lària fotografia que ha donat pas a les primeres declaracions.

El primer en aportar la seva visió ha sigut David Escudé, comissionat d’Esports de Barcelona, que s’ha mostrat alegre per formar part de l’organització. “Ara que ja tenim el Mundial, hem de començar a treballar i, tot i que serà una feinada, intentarem que sigui fabulós”, ha manifestat. En la mateixa línia, l’alcalde, Josep Majoral, va apuntar que la gran premissa és “fer visible Catalunya i Granollers i intentar que sigui una història d’èxit per l’handbol femení”.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va destacar la similitud entre la capital vallesana i la seva ciutat gràcies a l’equip del Joventut de bàsquet. “Nosaltres compartim amb Granollers que tenim un esport d’arrel que articula la cohesió de ciutat i d’identificació i que estimula a molta gent a seguir-lo”, comentava. Tot i això, creu en la inclusió de qualsevol pràctica per afavorir els valors de l’esport. “A Badalona, va desaparèixer l’últim club que practicava l’handbol, tant de bo que la nostra presència estimuli el sorgiment d’un nou equip”, va concloure.

Francesc Rubio, gerent del patronat d’Esport de Castelló, veu una oportunitat d’expansió de l’handbol a la ciutat valenciana, la més allunyada de la seu d’entre les participants. “Comptem amb un equip potent que enguany està classificat per a la Lliga d’ascens a la Divisió d’Honor i la nostra contribució al Mundial afavorirà encara més l’exercici de l’handbol”, ha explicat.

Montserrat Parra, regidora d’Esports de Lleida, considera que l'administració del Mundial és “molt important per a l’esport lleidatà i català”. “L’esdeveniment atorgarà relleu a la ciutat i encara que som una mica lluny de Barcelona i que fem una mica de cada esport, l’handbol passarà a primer línia. Promocionarem tant el femení com el masculí”, va transmetre. Parra, que va estar expectant durant el partit del KH-7, va elogia les jugadores. “Són unes heroïnes, és un esport complicat però tenen molta agilitat per dur-lo a terme”, destacava.

Jaume Fort, exjugador del BM Granollers, va gaudir d’un dels primers actes com a president de la Federació Catalana d’Handbol. ”És important organitzar-se i sumar esforços per intentar estar a l’altura. Podrem tornar a gaudir d’un Campionat del Món després de pocs anys, hem demostrat que ho hem fet i ho podem fer bé. El nostre objectiu com a directiva és potenciar l’handbol per augmentar les llicències i millorar la qualitat d’aquest esport”, indicava.

L’últim en expressar el seu punt de vista va ser Ramon Quadrat, gerent del patronat d’Esports de Tarragona. “L’any que ve acollim els XVIII Jocs del Mediterrani i estem construint un palau d’esports per a 5000 espectadors on també tindran lloc els partits del Mundial d’handbol. Tenim un club i l’aprofitarem al cent per cent i, a més a més, li servirà com a plataforma per promocionar-se i aconseguir inscriure-hi més nens”, va comentar.

Calendari i localitzacions
Tot i que no s’ha revelat el calendari amb els horaris i terrenys de joc, ja sonen els primers palaus on es disputaran els partits decisius. Segons ha publicat el diari La Vanguardia, el Nou Palau Blaugrana, amb un aforament per a 12.000 espectadors, acolliria una de les semifinals i la final de la competició. No obstant això, fonts de l’Ajuntament de Granollers apunten que les localitzacions dels partits encara no estan tancades.

Edicions locals