77 entitats de Sant Celoni s'adhereixen al Pacte Nacional pel Referèndum

Can Ramis va acollir un acte de presentació del pacte amb la presència de nombrosos representants de les entitats adherides

Societat

Sant Celoni

La sala Bernat Martorell de Can Ramis va acollir, dimecres passat, la presentació del Pacte Nacional pel Referèndum de Sant Celoni, que ha comptat amb l'adhesió de 77 entitats del municipi. L'acte de presentació va comptar amb la presència de nombrosos representants del món associatiu i polític de la vila.

L'acte va ser presentat per Francesc de Dalmases, un dels vuit coordinadors de l’entitat a escala nacional, i va comptar amb la presència de l'alcalde Francesc Deulofeu i de representants dels grups municipals del consistori, a banda dels representants de les 77 entitats adherides al pacte.

En la seva intervenció, Francesc de Dalmases va fer un al·legat en defensa la democràcia i a favor d’escoltar la veu dels ciutadans a les urnes, independentment de la seva opció. Tot seguit, es va fer la lectura del manifest, i es va dur a terme l'acte de signatura per part de les entitats.

En el manifest, que va ser llegit per quatre representants de les entitats adherides, s'insta els governs de Catalunya i de l'Estat espanyol a superar les dificultats polítiques i que s'estableixin les condicions i garanties per a la celebració d'un referèndum, es reconeix el Parlament de Catalunya com la institució democràtica on es manifesta la voluntat del país, i es manifesta la convicció que el referèndum és una eina inclusiva que permetrà la lliure expressió dels diversos posicionaments que la ciutadania de Catalunya vulguin expressar respecte a la relació política de Catalunya amb l'Estat espanyol.

Paral·lelament, el grup local promotor de l'acte ha anat recollit les adhesions d'una vuitantena de particulars. A més, muntarà un estand per recollir més adhesions la tarda del 22 d'abril i tot el dia 23, aprofitant la diada de Sant Jordi.

Edicions locals