La dotzena de joves identificats en el desallotjament de Ca l'Enkant a Granollers, a judici

El jutjat els ha citat a declarar com a encausats dilluns al matí

Societat

Granollers

Dilluns al matí 12 joves vinculats a l’ocupació de l’edifici de l’antiga Volvo al carrer Prat de la Riba –que van batejar com Ca l’Enkant– han estat citats als Jutjats de Granollers com a encausats.


Ca l’Enkant va ser ocupat el 18 de febrer per transformar el local privat –que havia estat buit 9 anys– en una centre social i, pocs dies després, el 15 de març, els Mossos d’Esquadra desallotjaven l’immoble. Segons explica el mateix col·lectiu de Ca l’Enkant, els agents van identificar llavors “com a procediment rutinari” les 11 persones que hi estaven pernoctant aquella matinada. Aquestes i una altra, que anteriorment “havia identificat l’espai com el seu habitatge”, són les que han estat citades dilluns al jutjat. “Això vol dir que davant la possibilitat que no s’arxivi el cas, s’acabin condemnant a les 12 encausades, comportant així una elevada multa per cadascuna, sumat a mesos d’antecedents. Aquesta novetat administrativa és una postura desmesurada i amb una intencionalitat política”, considera el col·lectiu en un comunitat oficial.

Els joves destaquen, que el desallotjament cautelar –que va dictar el jutjat d’instrucció número 4– va produir-se sense incidents ni actituds agressives per part seva. “La sortida va ser pacífica”, insisteixen.

Els ocupes també llencen crítiques cap a l’Ajuntament, que el dia del desallotjament va oferir un camió per recollir els objectes dels ocupants, una “ajuda que arribava tard”. “En cap moment ha mostrat cap gest ni intenció de fer mediació, ni dialogar amb nosaltres per entendre o comprendre per què un col·lectiu de persones veuen la necessitat d’un canvi social a la nostra cuitat”.

D’altra banda, la Crida-CUP ha convocat una mobilització dilluns a les 12.30 h davant dels jutjats per donar suport als encausats.

Edicions locals