Josep Maria Boixareu presenta un llibre sobre Llerona

La publicació forma part de la Col·lecció Les Franqueses

Cultura

les Franqueses

Dijous 20 d'abril, Josep Maria Boixareu presentarà Llerona, un paradís natural dins la col·lecció que edita el Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut de les Franqueses. Serà a les 19.30 h a les Antigues Escoles de Llerona.

Un any més i de cara a Sant Jordi, la Col·lecció Les Franqueses s’amplia amb el que serà el 16è llibre de la col·lecció. Enguany l’autor n’és Josep Maria Boixareu, enginyer de formació i escriptor, que ha preparat  un volum sobre el seu poble. Llerona, un paradís natural es presentarà a les Antigues Escoles de Llerona el dijous 20 d’abril, a les 19.30 h.

La presentació anirà a càrrec d’un altre lleroní, Ramon Coma, acompanyat de la regidora de Cultura Marina Ginestí i de l’alcalde de les Franqueses Francesc Colomé.

Al llibre, Boixareu es descriu com un enamorat de Llerona. Repassa moments històrics del poble i en recull dades que demostren, per exemple, la seva riquesa arquitecònica. A més de parlar del paisatge i de la seva història, també escriu sobre la gent que hi ha viscut i que hi ha deixat pejada. Per exemple, en destaquen els seus comentaris sobre mossèn Joan Vallicrosa. De fet, una de les característiques del llibre és la presència de cites, les referència de veïns del poble que han ajudat l’autor a saber més de les arrels i els secrets de Llerona.

Autors de les Franqueses
Boixareu també assistirà a la celebració de Sant Jordi en la diada d’activitats que es prepararà a la plaça de l’Espolsada diumenge 23 d’abril. Ell i altres escriptors del municipi i de la comarca signaran exemplars de les seves obres en una de les parades de la plaça. Hi haurà Raul Ansola amb Illius, Toni Argent amb Dos bufandas, Jordi Jové amb El portulario de Blanes, i Leila Milà amb Vuelo a Denver, entre d'altres.

Edicions locals