Amazon s'instal·larà al polígon de Martorelles

La multinacional de comerç electrònic té previst donar feina a unes 650 persones en tres anys

Economia

Martorelles

El gegant del comerç electrònic Amazon instal·larà la seva nova seu a Martorelles. El Martorelles Logistic Park, espai de logística promogut per l'empresa Segro i que entrarà en funcionament properament, acollirà un nou centre de la companyia que farà enviaments a tot Espanya i el sud d'Europa i que suposarà la contractació d'unes 650 persones en els propers tres anys.

Segons les reunions mantingudes entre l’Ajuntament i Amazon, aquesta nova implantació a Martorelles suposarà la creació de 650 nous llocs de treball els propers tres anys. “La intenció d’Amazon és començar a operar a la tardor amb 200 persones”, explica l’alcalde, Marc Candela. Aquest fet revitalitzarà econòmicament la zona, tant a escala local com comarcal, amb un notable impacte econòmic.

Bona ubicació
El capital humà de la zona, les comunicacions, la bona localització i la trama industrial del polígon de Martorelles han estat els principals factors que han empès la multinacional del comerç electrònic a ubicar-se al municipi. 

Així, Amazon es quedarà les quatre naus del nou complex logístic del polígon, un espai de més de 30.000 metres quadrats i que equival a quatre camps de futbol. De fet, el complex disposa de quatre magatzems de més de 8.000 metres quadrats sense divisions, molls de càrrega i descàrrega a la façana principal i posterior, oficines totalment condicionades, sistema de monitorització energètica i exigents mesures antiincendis i de seguretat, entre d’altres.

Aquesta és la cinquena inversió d’Amazon a Catalunya després que el juny de l’any passat es confirmés la creació d’un macrocentre logístic al Prat de Llobregat; al setembre s’inaugurés un magatzem al centre de Barcelona per a l’enviament de productes en menys d’una hora, a l’octubre s’aixequés un altre centre logístic a Castellbisbal i aquest mes de març un altre centre de suport a les petites i mitjanes empreses a Barcelona.

Martorelles Logistic Park, a punt
Actualment, les naus A i B del Martorelles Logistic Park ja estan a punt per entrar en funcionament. De fet, ara com ara ja està enllestida la meitat de la instal·lació –17.586 metres quadrats–, i actualment s’està iniciant la construcció de la segona fase, les naus C i D, de 17.586 metres quadrats més, que el grup promotor Segro llogarà a Amazon.

Amb el nou parc logístic, Segro preveu cobrir bona part de les necessitats de sòl logístic del primer cinturó industrial de Barcelona. A més, la companyia ha indicat que aquest parc logístic serà el model a seguir per les futures inversions que en aquest sector es facin a l’àrea de Barcelona i Madrid, entre altres motius perquè el complex s’ha erigit com un referent en eficiència energètica: ha cercat aspectes de sostenibilitat punters a escala mundial i ha obtingut la certificació BREEAM Very Good, “una política mediambiental que segueix la línia del projecte municipal Energiètica”, destaquen fonts municipals. 

Edicions locals