Granollers prepara el Sant Jordi amb 'L'auca del senyor Esteve' de Rusiñol com a fil conductor

Durant tot el mes d'abril s'han programat una quaratena d'activitats literàries i musicals a diferents espais de la ciutat

Cultura

Granollers

La programació del Sant Jordi d'enguany a Granollers, la campanya Per l'abril lletres mil reuneix una quaratena d'activitats durant el mes d'abril que se celebraran a diferents equipaments culturals i espais de la ciutat. Enguany el fil conductor de la programació serà el centenari de l'obra de L'auca del senyor Esteve, de Santiago Rusiñol, en motiu del centenari de la primera representació. 

Els aparadors dels comerços s’ompliran de fragments d’aquesta obra de Rusiñol. La iniciativa s’ha anomenat, per segon any, Paraules sobre vidre i l’han fet possible Gran Centre, el Centre de Normalització Lingüística, l'Institut Carles Vallbona i l’Ajuntament. "Fer aquesta gran feina coordinada té un gran valor", ha dit Anna M. Jansana, directora del Consorci de Normalització Lingüística del VO, durant la presentació del Sant Jordi celebrada aquest migdia al terrat de la Biblioteca Can Pedrals.

"Volem fer-ho arribar a tothom i sobretot a la gent que no està tan familiaritzada amb la lectura", ha afegit Laura Sabatés, presidenta de Gran Centre.  

El Teatre de Ponent acollirà l'obra de L'auca del senyor Esteve, representada per la companyia Quatre per quatre i sota la direcció de Frederic Roda, del 26 de maig al 4 de juny. Així mateix, el dia de Sant Jordi se celebrarà una lectura popular de l'auca. Tots els participants entraran al sorteig de dues entrades per poder veure l'obra a Ponent. 

Són algunes de les propostes de programació del mes més literari. El cap de setmana 22 i 23 d’abril serà el plat fort, amb la Fira del Llibre a la Porxada i a la carretera. Parades de llibres i roses conviuran amb lectures al carrer, contes, música, sardanes, castells, etc. "Ens agrada molt que els autors locals ens portin les seves obres a La Gralla i nosaltres els mimem", ha dit Pep Boix, de la llibreria La Gralla i responsable de la parada de publicacions locals. 

Ivette Nadal, pregonera
De nou Granollers comptarà amb trobada d'autors locals i la lectura del Pregó de Sant Jordi, enguany a càrrec de la cantautora i poeta local Ivette Nadal. Serà dissabte a les 13 h a l Porxada, després de la trobada d'autors locals que començarà a les 11 h i estarà dinamitzada per l'escriptora Marina Martori i comptarà amb la col·laboració d'alumnes de l'Escola de música Josep Maria Ruera. 

La imatge
La il·lustradora granollerina Clara Sáez és l’autora de la imatge d'aquest Sant Jordi a Granollers, que ha creat una col·lecció de 4 postals col·leccionables inspirades en el format d’auca.

Els 15 anys del TAG, a un conte infantil 
Els germans Daví, de Biombö Studio, han presentat el conte Més enllà dels miralls, que explica "com es crea una obra de teatre des d'un punt de vista fantasiós", ha dit Ramon Daví, autor del conte. Carles Ribell, gerent del Teatre Auditori, ha explicat que el conte es representarà al maig en 15 sessions que estaran obertes al públic i també a les escoles. L'obra estarà representada per Francina Ars i dirigida per Marina Castillo. També compten amb la col·laboració del taller Sarandaca de la família Aumedes que han elaborat una maleta per l'ocasió. 

El mateix teatre rebrà, dimarts 25 d'abril a les 19 h, a l'escriptora mediàtica, i Premi Planeta 2016, Dolores Redondo que parlarà de la seva extensa trajectòria professional. 

Concurs a Instagram
El Servei de Cultura de l'Ajuntament engega un concurs en què animen a tothom a publicar una foto a Instagram on la persona surti llegint a l'indret que vulgui. La imatge s'haurà d'etiquetar amb l'etiqueta #jollegeixoa. El guanyador/a se'l obsequiarà amb una butaca, valorada en 250 euros, de la botiga Punt de Fuga. 

Josep Mayoral, alcalde de la ciutat, ha tancat la presentació dient que el "Sant Jordi a Granollers és un festival on hi conflueixen coses. És un moment on s'evidencia la feina de tot l'any i on es posa en valor la producció local". 

Podeu consultar tota la programació aquí

Edicions locals