L'Esperit de Montjuïc rememora les curses dels anys 60 i 70

L’esdeveniment vintage serà el protagonista del Circuit de Barcelona-Catalunya durant el cap de setmana.

Esports

Granollers, Montmeló, Parets del Vallès

L’esdeveniment revival del món del motor, Esperit de Montjuïc, arribarà aquest proper cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya i el vestirà d’un ambient festiu per rememorar les curses que s’havien celebrat a l’històric circuit de la muntanya màgica de Montjuïc durant els anys 60 i 70. A més de les curses que es portaran a terme a la pista, s’han organitzat diverses activitats que aniran més enllà del món del motor.

Amb l’objectiu de convertir l’ambient en una festa i atraure a tot tipus de públic, el pàdoc acollirà un programa variat de propostes per als nostàlgics que vulguin reviure les èpoques clàssiques. Així, es podran celebrar els 60 anys del famós Seat 600, que va posar tot un país sobre les quatre rodes del cotxe, i veure una exposició de les versions més emblemàtiques d’aquest model. A més de l’aniversari del Seat 600, també es podran celebrar els 70 anys de Ferrari amb una exhibició de vehicles mítics de la companyia.

Juntament amb els aniversaris de Seat i Ferrari, es podrà veure una inèdita col·lecció d’automòbils que han estat protagonistes en pel·lícules famoses, participar al concurs d’elegància per a aquells cotxes antics en un estat impecable i s’exhibiran models històrics de Porsche i Bentley, de la mà del seu pilot oficial, l’espanyol Andy Soucek. A més, els propietaris de vehicles anteriors a 1980, cotxes o motos, amb l’entrada específica de clàssics podran aparcar al mateix pàdoc, convertint-se així en un motiu més de la festa.

Per a tots aquells que vulguin fer un viatge al passat sense tenir el motor com a eix central, es podrà gaudir de música en directe o a través de Ràdio Espíritu de Montjuïc, s’obriran dues acadèmies de ball per als qui vulguin ballar al ritme dels anys daurats, hi haurà un circ homenatge als històrics pallassos de la tele, Gaby, Fofó, Miliki i Fofito, i s’obriran estands amb roba vintage, antiguitats, col·leccionisme, vinils i llibres i revistes, entre molts altres. A més, l’organització convida els assistents a venir vestits amb detalls dels 60 i 70, per participar en un concurs de vestimentes.

Un dels moments més divertits del cap de setmana tindrà com a protagonistes els més petits, que podran sentir-se pilots per un dia disputant els 500 metres de Barcelona-Trofeu “1 globus, 2 globus, 3 globus”, a la recta del Circuit, amb sortida tipus “Le Mans” i amb vehicles a pedals. Hi podran participar els nens i nenes entre 3 i 8 anys.

L’inici d’aquest programa extens serà avui, divendres, i s’allargarà durant tot el cap de setmana. Les entrades per gaudir d’Esperit de Montjuïc són a partir de 25 euros a la pàgina web del Circuit.

Edicions locals