Driss Lakhouaja vol repetir victòria a la Mitja Montornès

La cursa preveu reunir el 23 d'abril un mínim de 3.000 atletes

Esports

Montmeló, Montornès del Vallès, Roca del Vallès, la, Vilanova del Vallès

La 24a edició de la Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-la Roca confia registrar un mínim de 3.000 atletes, com a l'edició passada. Entre els atletes més destacats, hi participarà Driss Lakhouaja que va guanyar la cursa de 21 km l'any passat. La cursa, que es disputarà el 23 d'abril, es va presentar aquest dimecres al Centre Cultural de Vilanova del Vallès. 

L'organitzador de la cursa, l'Atletisme Montornès, espera igualar com a mínim els 3000 inscrits de la darrera edició, entre les curses de 6 i 21 km. A banda de Lakhouaja, també han confirmat la seva participació altres  atletes de renom, com ara Angèlica Esparza, campiona de Catalunya de 10.000 metres i subcampiona de marató; Javier López, vigent campió d’Espanya de mitja marató i 10.000 metres en categoria veterans; i José Luís Blanco, campió de Catalunya de 10.000 metres. Pel que fa a la cursa de 6 km, destaca Montse Sanz, subcampiona d’Espanya de 1.500 i campiona de Catalunya de 5km i 10km. La Mitja Montornès té com afegit que tancarà el calendari de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona.

La Mitja organitzarà per desè any la Mini Solidària, que són curses per a nens i nenes de 3 a 12 anys el 22 d'abril. Tota la recaptació de la Mini es destinarà aquesta edició a la Creu Roja de Granollers

Caràcter solidari
L’acte va comptar amb la presència dels alcaldes de Vilanova del Vallès, Yolanda Lorenzo; de Montmeló, Antoni Guil; de Montornès del Vallès, José A.Montero, y de La Roca del Vallès, Albert Gil, del vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Antentas; entre d'altres. Enguany, es va remarcar la col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu per la investigació del càncer infantil, que es beneficia aquesta edició de l’aportació solidària que Henkel farà per cada inscrit a la Mitja i als 6km. David Sánchez, ambaixador de l'hospital barceloní, va parlar de la problemàtica que suposa que es prioritzin els recursos d’investigació i recerca pels casos de càncer en adults i que les ajudes solidàries com la de la Mitja o la de l’associació Pulseras Candela, que ell mateix presideix, són les que mantenen l’empenta per la investigació del càncer infantil.

A més, el dia de la cursa hi haurà un espai per fer-se fotografies a l'arribada amb el Movimiento Piu, que transformarà cada foto en un quilo de menjar per a l'entitat Càritas de Montornès.

Suport econòmica a l'Atletisme Montornès
El Club d’Atletisme Montornès, principal organitzador de la Mitja, te actualment més de 250 atletes que competeixen a totes les categories. L'entitat montornesenca serà el destinatari de tots els beneficis de la Mitja pel manteniment del club i de l’escola d’atletisme. Gràcies a les aportacions de la Mitja, el club pot facilitar la pràctica esportiva amb quotes socials i col·laborar activament amb els serveis socials del municipi.

Edicions locals