Henkel col·loca la primera pedra de la nova nau a Montornès

La inversió de la multinacional alemanya vol donar resposta a l'augment de demanda de la indústria aeroespacial

Economia

Montornès del Vallès

La unitat de negoci Adhesive Technologies de Henkel ha començat la construcció d'una nova planta de producció d'aplicacions per a la indústria aeroespacial a les instal·lacions de Montornès, per a la qual farà una inversió d'entre 25 i 40 milions fins al 2019, quan es preveu estigui operativa. La nova línia donarà resposta a l'augment de la demanda de la indústria global aeroespacial. La instal·lació inclourà nous edificis i equipaments per augmentar la producció i la capacitat d'emmagatzematge i comportarà la creació d'uns 70 llocs de treball.

"La demanda global d'avions de passatgers està prevista que es dupliqui el 2034, el que representa un mercat creixent i atractiu per a nosaltres", explica Jan-Dirk Auris, Vicepresident Executiu de Henkel Adhesive Technologies. "Els fabricants d'avions i els seus proveïdors estan incrementant les seves capacitats per donar suport a aquest considerable augment de construcció. La nostra inversió a Montornès ens permetrà disposar de capacitats addicionals per donar resposta a l'augment del mercat de la indústria aeroespacial global. Creiem que els nostres materials d'alt impacte i el nostre experiència són essencials per als nostres clients per augmentar l'eficiència i donar resposta a les tendències clau del mercat. "

La divisió d'adhesius de Henkel està establerta dins de la planta de Montornès, on inclou una instal·lació productiva que dóna resposta a la indústria automobilística. A més de la bona comunicació logístiques amb les que compta la planta, la companyia també es podrà beneficiar de l'àmplia experiència local en producció, tecnologia i certificacions amb solucions d'adhesius per a aquestes exigents indústries. Addicionalment, la proximitat de Montornès a altres plantes que pertanyen a clients globals clau com Airbus, implantat a Tolosa de Llenguadoc, fan que sigui "la ubicació idònia com "hub europeu" de Henkel per a la indústria aeroespacial", apunten fonts de l'empresa.

A causa de l'augment de la demanda global d'avions moderns, els fabricants estan treballant en utilitzar l'automatització per accelerar els seus processos productius. Amb la nova planta de Montornès, Henkel Adhesive Technologies pretén donar suport a l'eficiència en costos i processos dels seus clients aprofitant la seva àmplia experiència en la indústria de l'automòbil i la seva capacitat d'innovació de productes d'alta qualitat.

"Estem molt orgullosos que la planta de Montornès del Vallès hagi estat escollida per dur a terme aquest nou projecte que ampliarà la nostra fàbrica d'adhesius. L'avantatge que suposa la localització geogràfica (prop del client) sumat a un equip amb àmplia experiència han permès que aquesta planta sigui l'apropiada per a aquesta nova producció ", comenta Rodolfo Schornberg, president de Henkel Ibèrica.

El centre de producció de Henkel de Montornès del Vallès, amb més de 50 anys d'activitat, produeix més de 200.000 tones a l'any de detergents, detergent líquid i adhesius, amb una plantilla de gairebé 500 persones i exportant a més de 50 països.

"Aquesta nova inversió es focalitza en el desenvolupament d'adhesius per a la indústria aeroespacial i ens permetrà ser un referent a Europa en un mercat altament demandant amb els estàndards de qualitat més alts. És un projecte important de més de dos anys en què el nostre equip posarà tota la seva professionalitat, experiència i entusiasme "comenta Jaume Anguera, cap de planta d'adhesius a Montornès del Vallès.

Les actuals instal·lacions cobreixen una àrea industrial de més de 100.000 metres quadrats, dels quals 40.000 els ocupa l'àrea d'adhesius que augmentarà la seva presència amb el nou projecte.

Edicions locals