El públic i els titelles de la MITMO, un amor incondicional

L'11a edició de la Mostra Internacional de Titelles torna a batre rècords d'assistència

Cultura

Mollet del Vallès

La Mostra Internacional de Titelles (MITMO) replegava el teló de l'11a edició diumenge el vespre amb un nou regust d'èxit. Durant els tres dies que dura l'esdeveniment, centenars de famílies de Mollet i d'arreu de la província van sumar-se a la festa dels titelles, que enguany tornava a comptar amb 17 companyies internacionals.

La bonança climatològica i un programa farcit de propostes creatives van fer d'aquesta edició una de les més concorregudes de la història del festival.

Organitzat per Galiot Teatre i l'Ajuntament, enguany l'esdeveniment recuperava l'espai de la plaça Europa, escenari de la instal·lació interactiva Món Titella i de l'estrena El petit gran món dels germans Lambe, una novetat molt celebrada que situava l'acció teatral a dins d'una caixa amb un forat a través del qual es podia veure què hi passava.

L'Espai Carpes, al parc de Les Pruneres, també va captar l'atenció del visitant amb els dos nous envelats –Guinyol i Putxinel·li– per a petit format. Amb funcions cada 20 minuts, els espectacles no van parar de rebre cues de gent, sobretot el muntatge de titelles d'autor Canelo Show de Ferran Costa, el protagonista del qual –el gos Canelo– va enamorar grans i menuts.

Uns altres muntatges que també van abarrotar places i carrers van ser els xous itinerants de la Mostra: Pete & Pat (at the piano pupp) i la cercavila del Mollet Mullat amb els personatges reciclats de La Residual van aconseguir omplir el centre de la ciutat tot i la coincidència amb Diumenge de Rams.

La cloenda de la MIMTO, com sempre, va estar servida diumenge al vespre a la plaça Prat de la Riba per la mascota del festival, el peix inflable Mollet Mullat, que l'any vinent tornarà a portar els titelles a la ciutat.

Edicions locals