Unió de Pagesos denuncia l’aixafament d’un camp sembrat d’alfals a Vallromanes

Unió de Pagesos demana respecte per la propietat privada en la qual té lloc l'activitat agrària

Societat

Vallromanes

Unió de Pagesos denuncia l’aixafament d’un sembrat d’alfals en un camp de Vallromanes, en el qual era visible l’empremta de rodes de moto, que havia obert un camí després de traçar un circuit ondulant amb forma de vuit.

El propietari del camp, que va descobrir aquests danys ahir, amb sots i la terra remoguda, calcula que l’afectació és d’uns 1.000 m2 de sembrat d’un total de 3.000 m2. A més, es va trobar que aquest camí traçat enmig del sembrat era aprofitat per una persona per córrer.

El sindicat denuncia aquestes pràctiques, que es produeixin cada vegada més sovint a diferents llocs del territori, segons els testimonis de la pagesia, i que a més dels danys i la pèrdua econòmica que comporten, dificulten, com en el cas d’aquest camp d’alfals, la feina de la sega.

Unió de Pagesos demana respecte per la propietat privada en la qual hi té lloc una activitat econòmica com l’agrària i fa una crida per conscienciar la societat en general sobre aquestes pràctiques irrespectuoses.

En el manifest de la Marxa Pagesa per la dignitat de la pagesia que va tenir lloc al gener, el sindicat reclamava que el coneixement del rol social de la pagesia ha de servir, entre altres qüestions, perquè la ciutadania respecti la convivència amb les activitats agràries quan accedeixi al medi.

Edicions locals