'Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color' enceta el nou Cicle Gaudí al Cinema Esbarjo Cardedeu

A partir d'aquest trimestre, el cicle, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català, arribarà a tot el país

Cultura

Cardedeu

El Cicle Gaudí, el circuit de cinema català nascut el passat mes de setembre, creixerà aquest 2017 amb l’objectiu d’arribar als 25.000 espectadors anuals. La seva vocació de conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra, ja comptava amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Agència Catalana de Joventut i els ajuntaments implicats. Ara es consolida
amb la col·laboració de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona, i dels ajuntaments que s’hi adhereixen, una aliança que permetrà portar estrenes catalanes a 33 localitats d’arreu del país.

En la seva primera convocatòria, que va celebrar-se durant el darrer trimestre de 2016, el Cicle Gaudí va portar 5 estrenes del cinema català (El rei borni, Cerca de tu casa, La propera pell, 100 metros i Ebre, del bressol a la batalla) a una població de cada comarca de la demarcació de Barcelona i va aconseguir 6.106 espectadors.Cardedeu, concretament el Cinema Esbarjo, era la localitat que representava i seguirà representant el Vallès Oriental. 

Nova programació
Les propostes d'aquest trimestre seran Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color, A Monster Calls i Incerta Glòria.

Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color és un documental de Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica l’esdeveniment des de la distància històrica i com mai s’havia fet fins ara: en color. Una experiència audiovisual pionera real país que ha permès la digitalització i acolorit dels arxius per obtenir un material únic i aportar una nova visió́ a una de les èpoques més obscures de la història contemporània d’Espanya. Es projectarà el dijous 20 d'abril a les 21 h. 

Amb l’adaptació a la pantalla de l’aclamada novel·la de Patrick Ness, A Monster Calls, Juan Antonio Bayona va guanyar 8 premis Gaudí. La producció internacional ha comptat amb Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones i Liam Neeson al repartiment i es podrà veure al Cicle Gaudí al mes de maig. Conor O’Malley (Lewis MacDougall) és un noi de 13 anys que, a causa de l’assetjament escolar que viu a l’escola, a més de la greu malaltia que pateix la seva mare, ha desenvolupat un món de fantasia al voltant de fades, follets i altres criatures meravelloses, que li permet escapar de la seva rutina i superar les seves pors.

Per últim, al juny, arribarà el film Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga i basada en la novel.la de Joan Sales. luís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà̀ destinat a un lloc temporalment inactiu del front d’Aragó, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims). El seu millor amic, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, i la seva dona, la Trini (Bruna Cusí), descobriran la traïció del Lluís. Una pel·lícula on el rerefons d’una guerra fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat

Edicions locals