Nou projecte de micromecenatge per instal·lar rellotges al campanar de l’església de Sant Feliu

L'Associació Fira del Rellotge preveu inaugurar les novetats durant la Fira del Rellotge al maig

Societat

Sant Feliu de Codines

Des de l’Associació Fira del Rellotge s’ha promogut un projecte de micromecenatge per a la instal·lació de rellotges en un dels elements més emblemàtics de la població, el campanar de l’església de Sant Feliu de Codines, ubicat a la Sagrera i que data del segle XVIII.

Arquitectònicament és un campanar de planta octogonal, projectat per l’arquitecte Isidre Puig Boada, deixeble d’Antoni Gaudí, amb un pis principal obert per diversos finestrals de mig punt que acull les campanes de la vila i quatre obertures rodones de 1,20 metres de diàmetre.

En aquestes obertures està previst posar-hi les esferes de rellotge. Per circumstàncies que es desconeixen, ni la maquinària ni les esferes no s'han posat mai. 
El projecte preveu aconseguir la quantitat de 6.000 euros per tal de tirar endavant la fabricació de les esferes, la maquinària i la instal·lació dels rellotges.

L’aportació de la gent és l’única font de finançament. És, per això, que el projecte ha arrencat. Ja s’ha fet l’encàrrec de fabricació dels rellotges ja que cal temps per tenir-ho a punt. 


L’objectiu de l’associació és inaugurar les noves esferes de rellotges del campanar el mateix dia de la 22a edició de la Fira del Rellotge, que tindrà lloc el tercer cap de setmana de maig. Es poden fer aportacions a partir de 25 euros. Projecte de Verkami: http://vkm.is/rellotgespelcampanar

Edicions locals