El govern de Parets estudia implantar un nou mercat de productes km 0 a Can Roure

La regidoria de Comerç també s'ha proposat portar els mercats ambulants setmanals a les places

Economia

Parets del Vallès

L’Ajuntament de Parets s’ha proposat revitalitzar l’activitat econòmica i el teixit comercial de la zona de Can Roure amb la creació, a partir de la tardor, d’un nou mercat ambulant i de productes de proximitat i km 0. El nou mercat seria exclusivament d'alimentació i se celebraria un dissabte al mes.

Es tractarà, en aquest cas, d’un mercat de productes d’alimentació que s’instal·larà un dissabte al mes a l’entorn de la zona sud de l’avinguda Espanya i que comptarà, segons les previsions de l’Ajuntament, amb una vintena de parades de productes de proximitat, de km 0 i alimentació ecològica. “A Can Roure no podem fer-hi un mercat ambulant setmanal, no tenim prou múscul, però sí que podem promoure un mercat nou que es faci un cop al mes i que ofereixi producte fresc, de proximitat i de km 0”, explica Raul Urtusol, regidor de Comerç de Parets.

De fet, Can Roure recuperarà amb aquesta iniciativa una oferta comercial que ja hi havia hagut antigament i que fa uns 15 anys va deixar d’organitzar-se. Per fer-ho possible, la regidoria de Comerç ha iniciat contactes amb altres ajuntaments de l’entorn per col·laborar i fer que els paradistes i productors que s’instal·lin a Parets també puguin muntar les seves parades en altres pobles de l’entorn la resta de dissabtes del mes. “Ja hem parlat amb consumidors, comerciants i paradistes, i la nostra idea és involucrar-hi productors locals i, si pot ser, que tinguin certificació ecològica dels seus productes”, indica Urtusol.

Per acabar de definir les característiques d’aquest nou mercat ambulant, l’Ajuntament ha encarregat un estudi a la Diputació de Barcelona que preveu que estigui enllestit abans de l’estiu.

Trasllat dels mercats actuals
Un altre projecte que també estudia la Diputació a instàncies de l’Ajuntament és el trasllat dels dos mercats ambulants setmanals de Parets.

La intenció de l’Ajuntament és, d’una banda, reubicar el mercat dels dimecres de l’aparcament del Camp de les Peces a la plaça de la Vila, de manera que el mercat ambulant es vinculi i formi part del teixit comercial i, alhora, que l’aparcament recuperi la seva funció també els dies de mercat perquè els veïns tinguin més fàcil accés a l’oferta comercial.

Igualment, el mercat dels dilluns de l’aparcament del carrer Prat de la Riba es traslladaria a la plaça del Dr. Trueta i fins a tocar amb l’avinguda Catalunya. Actualment tots dos mercats, amb parades de productes de tota mena, compten amb una seixantena de parades cadascun.  

Edicions locals