Podem debat el futur del partit en una trobada amb militants a Parets

El secretari general, Albano Dante, debat amb les bases la posició del partit sobre temes com un possible referèndum unilateral

Política

Parets del Vallès

La Sala Cooperativa de Parets va ser l’escenari, dimarts, de la primera d’una desena de trobades que la direcció de Podem Catalunya està fent amb les bases de la formació arreu del país per debatre i avaluar col·lectivament l’experiència dels últims mesos en relació amb la creació d’un nou subjecte polític –encapçalat per Xavier Domènech– i per debatre amb les bases els reptes de futur que el partit entomarà els propers mesos. 

L’acte va comptar amb la presència del secretari general de la formació i diputat de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Albano Dante Fachín, així com la secretària d’organització, Ruth Moreta, i la secretària de coordinació i feminismes, Noelia Bail.

Sobre el balanç dels quatre mesos de negociació per a la creació d’un nou subjecte polític –confluència d’ICV, EUiA i Barcelona en Comú i de la qual Podem va decidir desmarcar-se’n–, Dante explicava que “nosaltres tenim clar que hem de treballar plegats amb altres actors polítics, però tal com s’ha desenvolupat fins ara el procés entenem que Podem no havia de participar-hi en aquest moment”. Amb tot, el secretari general de Podem Catalunya deixava les portes obertes a col·laborar amb la nova formació en el futur “utilitzant qualsevol fórmula que ens permeti treballar plegats”.

D’altra banda, la trobada –que va aplegar una vuitantena de militants de Podem de tota la comarca– també va servir per posar sobre la taula els horitzons i els reptes polítics que Podem haurà d’assumir en el futur. “El municipalisme pot ajudar a tirar endavant el procés constituent pel qual apostem, i per això hem de valorar com ho fem”, deia Dante, qui també proposava debatre des d’ara i des de baix la posició de la formació en qüestions com “la nacional, l’europea o la possible convocatòria d’un referèndum unilateral d’independència”, indicava. 

Edicions locals