Guillem Cumella guanya el Maroc Challenge amb un Toyota Land Cruiser

Per segona vegada el granollerí guanya el raid, que enguany s'imposa a la categoria raid TT2

Esports

Granollers

El granollerí Guillem Cumella ha tornat del Maroc Challenge Spring 2017 amb la seva segona victòria de cursa després de setze participacions –la primera victòria va ser el 2014–. El pilot va completar les sis etapes del raid marroquí amb un Toyota Land Cruiser 4x4, de 1993, amb el company Carles Barba, que junts formen part de l’equip Malalts Team Bocudefrits.

El tàndem va guanyar una de les categories més complicades, la Raid TT2, després de completar les sis etapes amb una mitjana de 400 km. “Enguany hi havia molta més sorra i dunes que en altres edicions. Nosaltres vam fer una cursa amb estratègia: córrer quan es podia i no fer-ho quan era complicat”, diu Cumella, que va arribar dilluns després de més d’una setmana al Marroc.

El Maroc Challenge, que és un raid per terres marroquines que vol recordar l’essència dels primers raids del Dakar, va comptar enguany amb una edició de rècord amb 164 equips i 300 participants. “És una experiència brutal. Estem contents per la victòria, però el plaer és conduir el raid”, remarca Cumella.

Per celebrar la seva segona victòria de cursa a la prova marroquina, el granollerí va haver de superar fins a tres avaries. A la primera etapa va tenir problemes amb la bomba de gasoil i amb el GPS, fet que va provocar una sanció; mentre que a la tercera etapa, va punxar. “Els problemes de la primera etapa ens va fer perdre temps i obligar-nos a anar a remolc.

Però amb cap, vam saber escurçar la diferència fins a situar-nos líders i defensar la victòria a la darrera etapa”, admet el granollerí, que remarca la feina ben feta: “la clau va ser a la quarta etapa, perquè quan els rivals volien córrer nosaltres sabíem que per pistes de muntanya s’havia de tenir molt de compte. D’aquesta manera vam capgirar la situació”.

Cumella no descarta participar en una propera edició de la Maroc Challenge, tot i que encara no sap si ho farà el proper any. “Ara toca descansar i l’any que ve ja ho veurem. Segur que hi seré, però ara necessitem descansar”, reflexiona.

Edicions locals