El Circuit acull una nova edició del Mou-te per l'esclerosi múltiple

L'esdeveniment solidari se celebrarà el proper diumenge 30 d'abril

Societat

Montmeló

Els actors David Janer, Abel Folk, Frank Capdet i Clara Moraleda, el marxista olímpic Jesús Ángel García Bragado i el periodista esportiu Francesc Latorre apradrinen la 17a edició de la cursa Mou-te per l’EsclerosiMúltiple, que se celebra el diumenge 30 d'abril al Circuit de Montmeló.

Organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), i amb el suport tècnic del Club d'Atletisme Montornès, el Circuit de Barcelona-Catalunya i la Federació Catalana d'Atletisme, l’esdeveniment solidari se celebrarà amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre aquesta malaltia, que afecta actualment 7.000 persones a Catalunya.
 
Els fons recaptats es destinaran íntegrament al programa FEM Feina de la FEM, que té com a finalitat fomentar la inserció laboral i l’empoderament de les persones amb EM. “La por a que la malaltia influeixi en la capacitat laboral dels afectats, juntament a la pròpia simptomatologia de la malaltia, porta a que molts pacients abandonin la seva feina. És molt important que tots ells tinguin al seu abast les eines necessàries per minimitzar l’impacte de la malaltia sobre la seva vida prèvia al diagnòstic”, ha afirmat Rosa Masriera, directora executiva de la FEM.
 
Al llarg de la jornada del dia 30, s’organitzaran curses atlètiques, de bicicletes i de patins de diferents distàncies. A més, també hi haurà food-trucks i activitats per a tota la família, com tallers de ioga i zumba i una zona lúdica pels més petits.
 
Els padrins de la iniciativa han volgut fer la seva pròpia crida a la participació. Així, l’actor protagonista de la sèrie de TVE Águila Roja, David Janer, ha animat a la societat a que hi vagin en família. “Tots sumem i hem d’aportar el nostre granet de sorra per contribuir a millorar la qualitat de vida de tots aquells que pateixen malalties com aquesta. Es el mínim que podem fer”.
 
El periodista esportiu, Francesc Latorre, per la seva banda, també ha volgut sumar-se a la crida. “Com a professional he viscut moments increïbles en aquest circuit. Per això, córrer per l’Esclerosi Múltiple a Montmeló serà un moment màgic i us convido a tots a que us mogueu per aquesta bona causa”.
 
L’intèrpret Abel Folk i els actors del musical Scaramouche Frank Capdet i Clara Moraleda s’han afegit també a la crida, destacant la importància de donar a conèixer les implicacions que té conviure amb una malaltia d’aquestes característiques. Aquesta última, ha afirmat: “L’EM és una malaltia poc coneguda que afecta a molta gent jove com nosaltres. Per això és fonamental que ens involucrem tots junts en iniciatives com el Mou-te per l’EM”. L’EM és actualment la segona causa de discapacitat neurològica entre els joves i afecta a 1.200 persones d’entre 20 i 40 anys a Catalunya.

Les inscripcions per a la 17na edició Mou-te per l’Esclerosi Múltiple restaran obertes fins el dia 26 d’abril a través de la web http://moute.fem.es/. Com a novetat, aquest any amb una sola inscripció es pot participar a les diferents disciplines.

Edicions locals