Sant Antoni celebra diumenge la Fira de la Transhumància

La festa comptarà amb una exhibició de domini del ramat, el lliurament del guardó El transhumant i un espectacle itinerant

Societat

Sant Antoni de Vilamajor

Aquest diumenge, 30 d’abril, Sant Antoni de Vilamajor rememorarà la primera meitat del segle XX, quan els ramats d’ovelles travessaven els camins de Vilamajor i el transversal de Marata per moure’s de les zones d’hibernació a les de pastura.

Serà en el marc de la Fira de la Transhumància, on no hi faltaran les activitats tradicionals com l’exhibició de domini del ramat a càrrec d’Hilario Novillo, pastor d’ovelles, o la travessa d’un ramat de 1.000 ovelles d’Hilari i David Ramos.

Com a novetat d’enguany, s’entregarà el guardó d’El transhumant a l’actor Cesc Casanovas, conegut per la seva aparició als programes Polònia i Crackòvia de TV3.

A més, també s’ha programat l’espectacle itinerant Els óssos del Pirineu, que recorda la sortida de la hibernació. La fira es completarà amb un mercat de productes artesans, una mostra d’oficis transhumants i d’animals de granja i activitats infantils, com cavallets i la caravana dels burrets. 

Edicions locals