Canovelles posa la primera pedra de l'escola Els Quatre Vents

Es preveu que el nou centre educatiu entri en funcionament el curs 2018-2019

Societat

Canovelles

La comunitat educativa i la ciutadania han assistit aquest dimecres a un acte emotiu i esperat, la col·locació de la primera pedra de l'escola Els Quatre Vents. L'acte s'ha realitzat davant el solar de l'escola, al c. Santa Madrona, amb la presència de ciutadans, famílies i infants de l'escola, equip directiu del centre i diversos càrrecs de l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

L'acte ha començat als mòduls actuals de l'escola Els Quatre Vents, on els alumnes han fet unes capses amb dibuixos i desitjos de com ha de ser la seva futura escola: amb tobogans, gronxadors, molt pati per jugar... Després, els mestres i famílies s'han diirigit al solar, on Josep Camps, arquitecte i director de l'obra ha explicat breument com serà el nou edifici.

Tot seguit s'ha realitzat l'acte simbòlic de col.locació de la primera pedra, amb un tub a l'interior del qual hi havia un diari, unes monedes en curs i altres elements que ha aportat Toni Lucas, exdirector i mestre de l'escola, "unes rampoines que expliquen la història de la nostra escola".

Un cop col·locada la pedra, s'han realitzat els parlaments. Toni Lucas i Jéssica Caurín, exdirector i actual directora de l'escola respectivament, asseguraven que "avui posem una pedra simbòlica; la real la vam posar el 21 de març de 2006, quan es va presentar la primera sol.licitud d'inscripció". "Des d'aquell dia ja han passat 11 anys i un mes", recordaven. 

L'alcalde, Emilio Cordero, agraïa a l'equip directiu, les famílies i infants, la comunitat educativa, la Generalitat i responsables municipals l'incansable treball per tal de fer realitat el nou edifici de l'escola Els Quatre Vents.

L'alcalde va fer referència a les troballes arqueològiques, que per la seva excepcionalitat han modificat el projecte inicial de construcció de l'escola per tal de salvaguardar els sòls de cabanes neolìtiques: l'escola tindrà una singularitat única, ja que tindrà el privilegi de viure la prehistòria de primera mà. "Avui és un gran dia pel nostre poble, però sobretot pels infants i alumnes de l'escola Els Quatre Vents", deia.

Lluís Baulenas, director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament, feia un paral·lelisme entre l'assentament neolític i l'assentament escolar. "Aqui hi vivia una tribu; diuen que cal tota una tribu per educar a un infant; doncs aquí ja ho tenim: un assentament i una comunitat educativa", deia.


Edicions locals