Granollers acull l'assemblea de l'ANC que vol ser una festa pel 'sí' al referèndum

L'acte, que ha d'aprovar el full de ruta de l'entitat, estarà presentat pel periodista Pere Mas i l'escriptora Bel Olid

Política

Granollers

L’ANC organitzarà dissabte una gran festa pel sí al referèndum al Palau Olímpic de Granollers aprofitant la celebració de la cinquena l’assemblea general ordinària de l’entitat, que ha de ratificar el full de ruta i el codi ètic, que ja es poden consultar al web de l’ANC, després que no hagin quedat esmenes vives i s’hagin consensuat. L’acte tindrà lloc entre les 10 i les 13.45 h, i el presentaran el periodista Pere Mas i l’escriptora Bel Olid.

L'ANC arriba a la trobada de Granollers amb les esmenes que han introduït les bases al full de ruta polític que mantenen els escenaris previstos pel Secretariat de l'entitat sobiranista. No s'introdueixen, doncs, cap canvi substancial al full de ruta inicial malgrat les 107 esmenes que es van presentar: d'aquestes, 60 s'han acceptat directament; 30 s'han acordat per transacció i 17 finalment s'han retirat en acceptar la justificació de la ponència.

Així doncs, s'arribarà a l'assemblea general ordinària de Granollers sense cap esmena viva al full de ruta que s'aprovarà previsiblement dissabte. El text final preveu que la proclamació efectiva de la independència arribi com a conseqüència d'una majoria a favor del en un referèndum o "de forma directa des del poder legítim de Catalunya", el Parlament o l'AECAT, davant de "l'impediment coercitiu de fer el referèndum".

L'ANC preveu al seu full de ruta que la inhabilitació del president, del Govern o del Parlament que suposi la intervenció de la autonomia o del Govern en bloc, impliqui l'activació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT). "Arribat el cas que el Govern o el Parlament no puguin exercir lliurement les seves funcions, l'AECAT assumirà la màxima representació legítima, sobirana i institucional de Catalunya per completar el procés d'independència".


Un dels canvis més significatius al full de ruta és el que fa referència als Països Catalans, que rebaixa el to. Inicialment es proposava, per exemple, reclamar que una constitució catalana reconegués el dret a la ciutadania a totes les persones dels Països catalans que la sol·licitessin, una afirmació que ha caigut del full de ruta que s'aprovarà a l'AGO de Granollers dissabte.

Un altre matís que s'incorpora després del debat d'esmenes és que si guanya el 'sí' en un referèndum sense condicionants, l'ANC portaria a terme "una mobilització popular permanent per garantir que sigui declarada".

Després de les negociacions amb els esmenants, doncs, l'assemblea general ordinària de l'ANC sotmetrà a votació la ponència política per marcar el full de ruta. Serà al Palau de Granollers, on s'esperen unes 3.000 persones.

Edicions locals