Plans vallesans perquè surtis aquest cap de setmana

Concerts, fires i mercats, obres de teatre, festes majors... la selecció dels plans a la comarca que no pots deixar escapar

Cultura

AraVallès porta una selecció de propostes d'oci del cap de setmana al Vallès Oriental perquè no et quedis a casa aquest cap de setmana.

Concert de Joan Garriga al Circ Cric
Sant Esteve de Palautordera. Circ Cric. Dissabte 29. 20 h. Entrades a 15 i 12 euros.  
Joan Garriga, líder del grup Dusminguet i des del 2005 és el creador de les cançons, la veu, l’acordionista i ànima de La Troba Kung-Fú actuarà dissabte al Circ Cric acompanyat d'una banda reduïda però intensa per tocar en espais més íntims i aconseguir la màxima sinèrgia i connexió amb el públic. Plegats presentaran la creació dels seus darrers mesos, els seus universos íntims, de tu a tu.

Circ i dansa amb 'inTarsi' a Granollers
Espectacle inTarsi. De 6 a 12 euros
Granollers. Teatre Auditori. Diumenge 30. 18 h. 
La companyia de circ EIA presenta, diumenge (18 h) al Teatre Auditori de Granollers, inTarsi, un espectacle amb el qual ha aconseguit el Premi Especial del Jurat en la setena edició dels Premis Zirkolika de Catalunya 2016 i és finalista dels Premis Max 2017, en la categoria de Millor espectacle revelació. A sobre de l’escenari, quatre intèrprets creen un espectacle que combina acrobàcia i dansa, amb dosis d’humor. inTarsi és, també, circ en continu moviment, que juga amb la transformació de l’espai i en què, precisament, el concepte vital de transformació i de canvi és l’eix a través del qual s’estructura l’obra.

Aplec a Puiggraciós
Santuari de Puiggraciós. Diumenge 30. A partir de les 8 h a Can Queló (La Garriga).  
El Centre Excursionista Garriguenc organitza, diumenge, l’Aplec dels garriguencs a Puiggraciós. A les 8 h hi haurà la trobada a Can Queló i se sortirà a peu fins al santuari. A mig camí hi haurà una parada per esmorzar. A les 11 h es farà l’ofici de l’aplec amb la participació de l’Escolania parroquial i la cobla Maricel. Tot seguit hi haurà ballada de sardanes amb la cobla Maricel i piscolabis.
A les 13.30 h l’aplec es clourà amb una arrossada popular. La venda de tiquets –7 euros– es fa a Can Baldich, la Parròquia de Sant Esteve, Armeria Grau i al mateix santuari. L’organització posarà taules i cadires per a tothom i també barbacoes amb brasa per a qui vulgui coure carn (si se’n porta). Cal portar plat, got i coberts.

Ballet clàssic a Mollet
Mollet del Vallès. Teatre Can Gomà. Divendres 28. 21 h
Per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Mollet porta al Teatre Municipal un dels darrers muntatges d'un dels artistes internacionals de la ciutat, el ballarí  Joan Boix. El molletà dirigeix i protagonitza  Coppélia, un dels  ballets clàssics més populars interpretat per 35 ballarins del curs de formació del Centre de Dansa de Catalunya. L'espectacle explica la història de Coppelius, un artesà que fabrica nines de tamany humà. Una d’elles, Coppèlia, és tan realista que sembla de veritat. Un dia, dos joves entren al taller del creador empesos per la curiositat.

L'Aplec sardanista de Mollet dansa les 75 edicions
Mollet del Vallès. Parc de Can Mulà. Dilluns 1. Tot el dia
L'Aplec de la Sardana de Mollet celebra 75 edicions formant anelles sardanistes. La festa comptarà amb les audicions de les cobles Jovenívola de Sabadell, Mil·lenària i Sabadell. Entre totes tres, ompliran el parc de dansaires des de les 10.15 h fins al vespre, i hi tocaran tres peces d’estrena: dues dels mestres molletans Vicenç Corominas i Jaume Boix (T’estimo i Bell dia de Maig, respectivament), i una de Ferran Carballido.

Un centenar de cotxes i motos retro i clàssics a la 4a Llotja del Vehicle de Mollet
Mollet del Vallès. Parc de Ca l'Estrada. Dissabte 29. Tot el dia
El parc de Ca l'Estrada viurà dissabte una nova edició de la Llotja del Vehicle Clàssic, una jornada organitzada pel Museu Isern i Armand Clàssic amb el suport de l'Ajuntament. A la trobada es podrà comprar i vendre tot tipus de vehicles antics, així com recanvis, llobres, joguines de llauna i objectes vintage. Alhora, també hi haurà una nodrida concentració de vehicles, que enguany superarà els 100 exemplars. A més, la llotja inclourà l'Espai Tombas, dedicat a Paco Tombas, on s'exhibiran peces del geni de la llima.

El heavy metal ressona al Mercat Vell de Mollet 
Mollet del Vallès. Parc de Ca l'Estrada. Dissabte 29. 18 h
El concurs DevilFest decidirà dissabte quina és la millor banda emergent de metal d'enguany. Les formacions finalistes Versya, Max Power, Whipping the Clown, Reset in May, Arcanus i Last Dissonance es trobaran al Mercat Vell per demostrar la seva vàlua i convèncer el públic i el jurat, les decisions dels quals tindran un pes del 70% i 30%, respectivament.  

Ruta nocturna a la prehistòria
La Roca del Vallès. Urb. La Pineda (C. del Lliri, 1). Diumenge 30. 20 h
L'entitat La Vall d'Ariulf organitza una ruta nocturna, diumenge, i amb el títol Sota un cel de pedra explicaran la prehistòria a través dels grans blocs, els megàlits, els menhirs, els dòlmens, els cromlecs, els sepulcres de corredor i explicaran perquè es construïen. Tots els participants han de portar lot i calçat còmode. El preu és de 5 euros i grauït pels menors de 8 anys. Més informació a lavalldariulf@gmail.com

Festa de la Música i la Dansa a les Franqueses
Corró d'Avall. Plaça de l'Espolsada. Dissabte 29 d'abril a partir de les 10.30 h. 
Dissabte se celebrarà la 10a Festa de la Música i la Dansa, organtizada pel Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut i l’Ajuntament de les Franqueses. Com a novetat, cal destacar que enguany hi haurà activitats durant tot el dia i que, per primera vegada, la festa es farà a la plaça de l’Espolsada i no a la plaça de l’Ajuntament. Al llarg del matí, i a partir de les 10.30 h, hi haurà classes obertes i tallers de la mà de Brooklyn Dance Studio, Ingravitt, EnDansa i Sardanistes Franquesins. A la tarda se celebrarà la tradicional mostra de música i dansa. Començaran els Sardanistes Franquesins i els Gegants de les Franqueses amb dansa tradicional, a les 17.30 h. També hi haurà mostra de danses i actuacions musicals amb alumnes de les escoles i entitats del municipi. Més informació aquí

Edicions locals