Puigdemont a l'ANC: “No us diré encara la data ni la pregunta, però hi haurà referèndum”

L’acte massiu d’ANC al Palau d’Esports ha acollit uns 2.500 socis que han aprovat el full de ruta i han descobert els detalls de la campanya del 'sí'

Política

Granollers

La cinquena assemblea general ordinària d’ANC s’ha dut a terme avui al Palau d’Esports de Granollers amb una participació d'uns 2.500 socis de l'entitat. Hi han assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acompanyats d’altres personalitats polítiques, sindicals i culturals del país.

Durant el transcurs de l’acte, els assistents han aprovat –amb 2.355 vots a favor, 4 en contra i 11 abstencions– el full de ruta del 2017, que preveu tant el referèndum com la declaració d'independència en cas "d'impediment coercitiu" per part de l'Estat espanyol a la consulta vinculant. A més, s’ha presentat el marxandatge de la campanya del sí al referèndum, que inclou banderes de diferents colors i significats, com a signe de pluralitat.

Pati Sarrias, que ha presentat el codi ètic de l’ANC que s'ha aprovat, s’ha mostrat contenta amb el resultat del document que incorpora 15 punts en què destaquen valors com l’equitat, el respecte, la integritat, la cooperació i la defensa de la democràcia. “Hem de sentir-nos orgullosos pel grau d’exigència de la redacció del manifest. Estem creixent com organització i tirarem endavant el procés i ho farem bé”, ha expressat.

Jordi Pairò, coordinador de la Comissió d'Incidència Política, ha presentat les directrius del referèndum. “Volem una pregunta clara, única i afirmativa, el recompte en què guanyarà l’opció amb més vots i la participació no es reinventarà. L’acció consisteix en mobilitzar-nos, aprovar la nostra llei, obeir-la i declarar la independència”, ha explicat. El Full de ruta s’ha constituït a través de 29 territorials i ha arribar sense cap esmena a l’àgora granollerina.  

Les paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que han tancat l'acte, han estat acompanyades de crits d’independència. “No us diré la data ni la pregunta, però les tindrem. Per tant, hi haurà referèndum. Estem davant de la campanya definitiva i serem com altres països que conviuen feliçment per la pau i progrés del món. Ho aconseguirem perquè enraonar no és anticonstitucional”, ha exposat. El president ha assegurat que en les "properes setmanes" l'Estat tindrà damunt la seva taula una proposta catalana per dialogar i negociar el referèndum i ha instat el govern espanyol que "aparqui la mandra, que deixi els prejudicis i que assumeixi la seva part de responsabilitat".
 
Els impediments per part de l’Estat espanyol, el leit motiv
Natàlia Esteve, portaveu de la declaració en suport al Parlament, s’ha mostrat crítica amb la decisió de l’Estat d’imputar a cinc membres afins al procés, entre qui destaca Forcadell. “Som conscients de la instrumentalització sobre la independència als tribunals i de la negació de la democràcia. Qualsevol atac que rebem serà implacablement condemnat a través de la via legal”, ha dit. Amb el crit de “mai caminareu sols”, ha acabat la seva intervenció.

Jordi Sánchez, president de l’ANC, s’ha mostrat convençut amb la campanya. “Agafarem el camí directe a una cruïlla i quan ens toqui triar el camí, direm que sí. Els únics que no volen fer el referèndum són aquells que ens volen silenciats”. “Si hem d’anar a dormir a les portes del Parlament per poder convocar el referèndum, dormirem al Parc de la Ciutadella”, ha conclòs.

La trobada ha sigut amenitzada amb la col·laboració de músics com Salva Racero, Virginia Martínez i el grup Xeic de les Terres de l’Ebre que han permès fer de transició entre els ponents i crear un ambient festiu en què els participants han cantat i ballat. En acabar, s'ha celebrat un dinar popular a la zona del pàrquing del Palau per posar punt i final a l'assemblea.

Edicions locals