Mollet urgeix la Generalitat a actuar als enllaços amb la C-17 davant l’arribada d’Amazon

Josep Monràs adverteix que cal accelerar els terminis per resoldre el problema

Societat

Mollet del Vallès

La posada en marxa, a la tardor, del parc logístic de Martorelles –amb l’arribada del gegant del comerç electrònic Amazon–, fa preveure un augment notable de trànsit de vehicles –sobretot camions– tant al polígon de Can Roca com al pont de l’Aiguabarreig i els enllaços de la C-17 amb Mollet i Martorelles, una zona que actualment ja registra un elevat volum de trànsit. 

Un dels punts més conflictius serà la rotonda del Decathlon, on al trànsit actual s’hi afegiran els vehicles de repartiment que hagin d’enllaçar amb la C-17, l’AP-7 o la C-33.

Davant d’això, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha expressat la seva preocupació pel “col·lapse” que es generarà en aquest punt, i ha apressat la Generalitat –titular de la via– a implementar les solucions que fa mesos que estudia per descongestionar l’espai. “Ens consta que s’hi està treballant, però ara, amb l’arribada d’Amazon, cal accelerar els terminis per resoldre els problemes de mobilitat”, diu Monràs, qui adverteix que “no passarà ni un vehicle d’Amazon per la rotonda del Decathlon si abans no s’arregla el problema”.

Monràs també assegura haver tractat aquesta qüestió amb l’alcalde Martorelles, Marc Candela, amb qui coincideix que “la Generalitat ha d’actuar de manera immediata per evitar els embussos en aquest punt”.

El Departament de Territori, per la seva banda, ha admès que actualment està treballant, juntament amb els municipis afectats, “en el dibuix de possibles alternatives per millorar l’enllaç, però de moment no estan del tot definides”. Una de les propostes ja apuntades fa uns mesos era la connexió directa entre l’AP-7 i la C-17 sense haver de passar per la rotonda del Decathlon, “un enllaç que també serviria per descongestionar el trànsit dels carrers de l’entorn del Decathlon”, expressava al gener el regidor Josep Garzón.

També es proposa la construcció d’una rotonda a la cruïlla dels carrers Carrerada amb Verneda, al polígon de Martorelles, i millorar l’enllaç des del pont de l’Aiguabarreig a la C-17 per evitar que els vehicles procedents de Martorelles hagin d’arribar a la rotonda del Decathlon.  

Edicions locals