Crida contra el capitalisme a la manifestació de Primer de Maig

La reivindicació, formada per una quinzena d’entitats, partits i col·lectius d’esquerra ha recorregut Granollers

Política

Granollers

La sortida de l’acte des de l’estació de tren de Granollers Centre s’ha produït a les 11 h i ha arribat fins a la Porxada on s’han concentrat els manifestants per expressar el desacord amb la situació actual i les seves vies d’acció. L’edició d’enguany, sota el lema Contra les agressions del capital, ha aplegat més d’un centenar de persones amb una destacada presència jove.  

Una vegada a la plaça de la Porxada, Carles Lumeras, coordinador de l’Associació per la Salvaguarda del Montseny; Àngels Ondiviela, de Vallès Oriental Feminista; Sònia Turó, de la CNT, i Emili Cortavitarte de la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública han intervingut per expressar els seus ideals.

Els convocants s’han mostrat també crítics amb els ajuntaments, “els quals, incapaços d’atendre les problemàtiques diàries de les persones, fan polítiques de façana tot impulsant els grans centres comercials i circuits de motor”. També dubten de la recuperació de l’economia i assenyalen que “creixen les grans fortunes, les corporacions internacionals, el capital especulatiu, i la desigualtat.

Els col·lectius que han organitzat l’activitat han estat Arran, Assemblea d’Aturats i Aturades de Granollers, Assemblea Llibertària, CNT, CUP Granollers, Coordinadora d’Aturats i Aturades del Vallès Oriental, Embat, Endavant, EUiA, Marea Pensionista, SEPC.

Edicions locals