Els Bombers celebren el concurs de rescat en accidents de trànsit a Vilanova del Vallès

Un total de 10 equips van prendre part en la competició

Societat

Vilanova del Vallès

Els dies 25 i 28 d’abril, a les instal·lacions de l’empresa Desguaces la Cabaña de Vilanova del Vallès, els Bombers van celebrar el 13è concurs de rescat d’accidents de trànsit amb la participació de 10 equips. Paral·lelament, i compartint escenaris i assessors, però amb classificació independent, va tenir lloc el concurs intern dels Bombers de Barcelona.

Les maniobres es van allargar durant tot el dia. L’equip més ben classificat participarà en el 13a Trobada Nacional de Rescats en Accidents de Trànsit el 4 i 5 de maig a València, unes proves que també són puntuables a escala mundial.

Cada equip està format per 6 bombers (1 comandament, 1 sanitari i 4 bombers, a més d’un reserva). Amb un temps màxim de 30 minuts, participen en una única maniobra on cal rescatar dues persones atrapades de l’interior d’un vehicle: Un dels ferits presenta risc vital imminent i el segon ferit es mantindria estable.

Els equips participants van ser els dels parcs de Terrassa, Lleida, Olot, Vilfranca del Penedès, Granollers, Reus, Rubí i Lloret de Mar i les seleccions de de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i de Ponent.

El jurat el van formar quatre assessors que valoraven, a més de la maniobra, la capacitat de comandament del responsable de cada equip, la tècnica amb què els bombers van fer l’excarceració i les maniobres de caràcter sanitari en el maneig de les víctimes.

El divendres es va fer l’entrega d’un total 18 premis.

Edicions locals