La Fira de l'Ascensió tindrà uns 200 expositors i un nou espai gastronòmic

La mostra multisectorial se celebrarà del 25 al 28 de maig al Parc Firal

Economia

Granollers

Uns 160 expositors, 12 estands a la Mostra Gastronòmica i 20 expositors a Jugar x Jugar s’aplegaran, del 25 al 28 de maig, al Parc Firal, amb motiu de la 67a edició de la Fira de l’Ascensió. La fira continua combinant tradició i futur, sense oblidar els sectors més tradicionals, com l’agricultura i la ramaderia –amb el Mercat de Pagès–, així com manté la carpa multisectorial amb els àmbits d’alimentació, indústria i promoció econòmica.

Enguany, però, com a novetat, neix el Vallès Gastronòmic, un espai d’exposició i venda de productes per a l’hostaleria, amb productes de proximitat, mostres de cuina, ponències i empreses de serveis. També s’instal·larà una zona gastronòmica, amb productes de venda i degustacions. Tot plegat organitzat pel Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, que pretén fer créixer aquest punt de trobada del sector. A més, el dijous l’espai comptarà amb la presència del xef Joan Roca, del prestigiós Celler de Can Roca, que presentarà la recepta que va elaborar per al llibre que el Rotary va impulsar amb menús per a infants amb tractaments oncològics. A més, la gastronomia també tindrà un espai fora de la carpa, amb la 13a edició de la Mostra Gastronòmica.

També a l’exterior de la carpa, novament l’automoció tindrà una presència destacada, amb un espai de 3.000 metres quadrats, que amb la col·laboració de l’UEI Cerclem ha assolit una àmplia representació de vehicles nous. Hi seran presents els principals concessionaris de la ciutat amb prop d’un centenar de vehicles exposats. També hi estaran representats la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya i el Gremi d’Empresaris del Caravaning de Catalunya.
Pel que fa a l’estand dedicat al turisme hi participaran les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Segrià, l’Urgell, la Segarra, el Pla d’Urgell i Osona. L’alcalde, Josep Mayoral, destacava també la presència de Lleida i Vic a la fira, “dues ciutats amb les quals tenim projectes comuns”.

Al marge de l’oferta turística, tampoc no hi faltaran productes propers amb la representació del comerç local, “cada cop més àmplia, i enguany amb la participació de Comerç de Dalt, Gran Centre i Congost”, deia la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo.

També el Jugar x Jugar ha anat creixent i enguany es pretén que sigui “el punt de difusió d’una nova fira que se celebrarà d’aquí a uns mesos al centre de la ciutat, el Juga Tu", explicava Mayoral.

Propostes sostenibles
Enguany, l’estand institucional estarà dedicat a la simbiosi industrial, és a dir a les empreses que reutilitzen els residus propis i comparteixen els sobrants d’energia amb altres firmes. “Fa temps que des de Can Muntanyola s’hi treballa i podrem exposar exemples reals d’empreses de la ciutat”, deia Canelo.

Mayoral assegurava que la “promoció de l’ús racional de l’energia va guanyant espai a la fira”. En aquest sentit, la col·laboració de Granollers Pedala s’amplia en aquesta edició i, a banda de l’habitual aparcament de bicicletes, els visitants trobaran un nou espai dedicat a la bicicleta: Tot a pedals, amb bicicletes elèctriques, a pedals, tricicles, bicis de càrrega, reclinades i handbikes, entre altres productes i activitats.

Edicions locals