El Circuit, a punt per rebre la Fórmula 1

Presentat el gran premi, que es disputarà entre el 12 i el 14 de maig per 27a vegada onsecutiva a l'equipament vallesà

Esports

Granollers, Montmeló

El Gran Premi de Fórmula 1, que es disputarà entre el 12 i el 14 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya, es va presentar dimecres al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) amb la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera; el president del RACC, Josep Mateu; l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, i el president i CEO de la Fórmula, Chase Carey.

El president del Circuit, Vicenç Aguilera, deia: “Hem integrat Barcelona, Catalunya i la Fórmula 1. Després de 27 anys, som un referent mundial, cap Gran Premi del Campionat del Món té una oferta com la nostra. Esportivament, a més, el Campionat arriba en un moment especial”. Aguilera també va fer referència a l’aposta del Circuit per la sostenibilitat, “el nostre impacte a nivell ambiental està molt ben considerat, volem ser un exemple a nivell de sostenibilitat i que la gent ens segueixi”.

El president del RACC, Josep Mateu, per la seva banda, es va referir a la importància de la tradició i l’afició per l’automobilisme que hi ha a Catalunya i que ha portat el vincle del RACC i la Fórmula 1 a consolidar-se en el temps. A més, ha volgut destacar que “la F1 és una oportunitat única per projectar Barcelona i Catalunya al món. L’F1 està al màxim nivell”.

Montmeló també va ser present a l’acte, a través de l'alcalde Antoni Guil, qui considerava que la F1 “és una oportunitat única per obrir-se al món i mostrar l’hospitalitat de la seva gent. I no només per a nosaltres” ha destacat, “sinó també per al territori català, que permet mostrar la capacitat d’organització que tenim com a país”.

El president i CEO de la Fórmula 1, Chase Carey, que s’estrena enguany a la Fórmula 1, va valorar positivament tant l’inici del campionat esportiu com les sensacions abans del Gran Premi d’Espanya. “Ha estat un gran inici i estic molt content amb l’energia i passió que he pogut presenciar”. Pel que fa a Barcelona, "no podem pensar en un lloc millor per potenciar coses noves i impregnar el Campionat amb energies renovades. Barcelona és un bon inici per aquest canvi i volem seguir comptat amb ella en el futur. Seguirem treballant també perquè l’esdeveniment i la màgia d’aquest esport connectin amb més gent”, va concloure.

Pel que fa a Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement, va considerar que cal "posar en valor l'impacte econòmic que genera pel territori”. A més, destacava “la  implicació de totes les administracions amb el Circuit” i va agrair “l'esforç de totes les entitats que ajuden a fer-lo possible. Segur que el Gran Premi serà sostenible ambientalment  i econòmicament”.

L'acord amb l'Ajuntament de Barcelona
El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va destacar que l'acord de Barcelona amb el Circuit de Barcelona-Catalunya posa èmfasi en tres aspectes: “activitats formatives, perquè per a nosaltres és una prioritat crear ocupació vinculada a la innovació; promocionar l'emprenedoria, especialment amb els joves i a través de Barcelona Activa amb l'impuls d'start-ups; i en tercer lloc en la sostenibilitat, vinculat al motor elèctric i de gas”. Collboni va expressar "satisfacció per formar part d'un dels grans esdeveniments esportius mundials" i va remarcar que "aquest GP projecta una imatge positiva de la ciutat i la vincula a la indústria del motor que innova i fa aportacions de qualitat".

El conveni signat amb Circuits de Catalunya garanteix 7 milions d'euros d'aportació per als propers tres anys: 3 milions aquest any; 2,5 el 2018 i 1,5 el 2019. Collboni va destacar que l'acord implica un pla d'activitats paral·leles i un altre de desenvolupament econòmic del territori més enllà del propi circuit per fomentar la formació; l'ocupació i l'emprenedoria i la sostenibilitat.

Preguntat pels mitjans de comunicació per l'aportació de l'Ajuntament de Barcelona, el president del Circuit, Vicenç Aguilera, deia l'acord té "dues cares". D'una banda, celebra que el consistori hagi canviat la posició de "no voler ajudar el circuit" i que n'hagi "entès els beneficis" per a Barcelona. "Hem pogut compartir moltes coses i estem en un moment d'entendre'ns millor", assegurava. De l'altra, va admetre que la tendència de disminuir l'aportació en el futur no és que els "agradi massa". "De moment és el millor acord que tenim i estem en el camí correcte de les relacions", va concloure.

Pilots al Circuit
A partir del proper dijous, els pilots ja estaran al Circuit de Barcelona-Catalunya per dur a terme la tradicional visita al pit-lane i sessió de signatura d’autògrafs. Divendres començarà l’activitat a pista amb els primers entrenaments lliures i dissabte es duran  a terme els entrenaments qualificatius. La cursa donarà el tret de sortida a les 14:00 de diumenge i donarà a conèixer el nom del guanyador de la cinquena prova de la temporada 2017 del Campionat el Món FIA de Fórmula 1.

Activitats paral·leles
El Gran Premi d'Espanya, la cinquena cita del campionat de Fórmula 1, comptarà amb moltes activitats complementàries, com batucades; ball de diables; castellers; activitats artístiques; exhibició amb karts; zones infantils; la possibilitat de donar una volta corrent al circuit dissabte al vespre abans de la cursa i la baixada a la pista després del Gran Premi, entre altres atractius. A més, Granollers acull un programa d'activitats la setmana de la cursa.

Edicions locals