Parets destinarà més d'un milió d'euros del romanent a reurbanitzar el Barri Antic

L'equip de govern destina 2,4 milions del romanent a complementar diverses partides del pressupost municipal

Societat

Parets del Vallès

El ple municipal de Parets de la setmana passada va aprovar –amb els vots a favor de PSC i PDeCat, l’abstenció de Sumem, Ara Parets i Cs i el vot contrari de NOPP– suplementar amb un total de 2,4 milions d’euros algunes partides del pressupost municipal amb part del romanent de tresoreria de què disposa actualment l’Ajuntament –8,2 milions–.

La majoria d’aquests suplements de crèdit es destinaran a complementar inversions per al municipi durant aquest any. Entre les partides més significatives hi ha una injecció d’1.025.000 euros per a la reurbanització del barri antic; 650.000 euros per al parc central Sot d’en Barriques –que superarà la inversió total d’1,1 milions d’euros–; 265.000 euros per renovar l’escenotècnia del Teatre Can Rajoler i 120.000 euros per a la millora de la climatització de la Residència Pedra Serrada.

També 82.000 euros per a la vorera del carrer Impremta; 40.000 euros per la rehabilitació de la plaça Espanya i de la Salut i 26.000 euros per a l’ampliació dels vestidors del camp de futbol, entre d’altres.

Amb tot, no totes les modificacions de crèdit són per a inversions, ja que, entre d’altres, també hi ha una partida de 15.000 euros per a la redacció del projecte executiu d’un pla integral d’escocells de l’arbrat viari; 18.000 euros per a ajuts als tributs de persones jubilades i pensionistes o 32.000 per a estudis, assessoria i treballs tècnics.

"Prioritats diferents"
Els grups de l’oposició van valorar alguns dels suplements i van criticar-ne d’altres, especialment la inversió al Sot d’en Barriques. “No tenim les mateixes prioritats; el govern opta per obres faraòniques amb molt màrqueting i no per adquirir habitatge social”, deia Jordi Seguer, d’Ara Parets.

Rosa Martí, del NOPP, va demanar que hi hagués “una partida per amortitzar deute”, i Antonio Molina, de Sumem Parets, criticava el cost que suposarà l’arranjament del parc del Sot d’en Barriques. “És indignant que el govern tingui un model de desenvolupament tan caduc”, deia.

L’alcalde, Sergi Mingote, defensava que les mesures responen a una “planificació” de govern i que tot està inclòs al Pla d’Acció Municipal. 

Edicions locals