Veïns de Marata surten a desbrossar la cruïlla del poble amb la BV-5151

La intervenció s'ha dut a terme amb l'objectiu de millor la visibilitat a causa de la gran quantitat de matolls que hi havia

Societat

les Franqueses

El veïnat de Marata ha sortit avui, diumenge, al matí, a desbrossar els vorals de la carretera BV-5151 al punt en què aquesta via es creua amb el camí veïnal de Marata a Llerona, cansats de la inacció de les institucions i com a mesura d'urgència donat que les herbes i matolls havien arribat als tres metres d'alçada en bona part d'aquesta àrea, impedint la visibilitat de la cruïlla i posant en perill qualsevol conductor o vianant.

La intervenció s'ha fet amb l'única voluntat de reduir el risc que aquesta vegetació constituïa en aquests moments tant per als veïns que accedeixen diàriament a la carretera com per a tot vehicle que hi circulés, en qualsevol sentit i des de qualsevol punt. També, com a mesura de protesta per la inacció de les institucions malgrat els avisos i denúncies fets, repetidament.
 
El veïnat de Marata denuncia que l'abandonament dels vorals és una situació que es repeteix any rere any però que aquest any s'ha vist molt més agreujada a causa de les petites pluges i ruixats. Lamenten que la iniciativa no hagi estat presa per cap de les institucions implicades vist l'elevat perill que representava, ni la Diputació de Barcelona ni Ajuntament de les Franqueses, i consideren que aquesta situació és avui encara més vergonyosa donat que aviat farà mig any que es van instal·lar uns semàfors en aquesta mateixa cruïlla, inactius encara perquè no s'han instal·lat els dispositius de control de velocitat necessaris.

La situació ha estat denunciada en diverses ocasions i els veïns del poble van presentar una denúncia al Síndic de Greuges. Durant la intervenció, els veïns que hi han participat han vetllat tant com han pogut tant per la seva seguretat com per la dels conductors que han circulat per aquestes dues vies, portant les corresponents armilles reflectants, mantenint els preceptius senyals de perill a peu de calçada i amb persones a banda i banda demanant als conductors que reduïssin la velocitat en acostar-se a la zona afectada.
 
L'acció ha durat 45 minuts, s'ha portat a terme amb tota normalitat i sense incidències, i els veïns s'han assegurat que la calçada quedava neta de vegetació i han recollit les deixalles que havien quedat al descobert en tallar les herbes.

Edicions locals