La falta de finançament encalla la construcció de la nova seu de l'IUCT a Parets

El ple de Parets aprova una modificació de la volumetria permesa per a la nova instal·lació universitària

Economia

Mollet del Vallès, Parets del Vallès

El ple de Parets de la setmana passada va aprovar una modificació puntual del pla de millora urbana d’ordenació volumètrica de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia pel que fa a les alçades de l’edificació que s’ha d’aixecar al passeig Fluvial de Parets, un tràmit burocràtic més per definir un projecte que des de fa més de 10 anys està encallat per falta de finançament.

El ple de Parets de la setmana passada va aprovar –amb el vot favorable de tots els grups excepte de NOPP, que va abstenir-se– la modificació puntual del pla de millora urbana d’ordenació volumètrica de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT), un punt que fa referència a les alçades de la nova construcció que s’ha d’aixecar entre el passeig Fluvial i l’avinguda Josep Tarradellas i que, en el punt més elevat, passarà de 16 a 18 metres d’alçada.

Ara fa poc més de dos anys, el març de 2015, els responsables de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia i l’Ajuntament van col·locar la primera pedra del que havien de ser les noves instal·lacions d’aquest centre universitari promogut per Inkemia, però el projecte va quedar aturat per falta de finançament.

Josep Castells, conseller delegat d’Inkemia, explica que des de fa temps s’està “negociant amb les entitats bancàries el finançament del projecte, que té un cost d’entre sis i set milions d’euros”, i que el tràmit que va passar per ple la setmana passada, de modificació de la volumetria permesa, “és un tràmit burocràtic més per tenir tots els papers en regla i poder demanar finançament a les entitats bancàries amb el projecte completament definit”.

“L’interès per part d’Inkemia és total perquè l’inici de les obres sigui immediat”, diu Castells, qui malgrat tot desconeix quan podran començar perquè “tot depèn del finançament de què puguem disposar”.

Noves instal·lacions
Quan el projecte estigui del tot enllestit, el nou edifici tindrà quatre plantes amb aules per a la docència i la formació, serveis tecnològics i laboratoris i espais per a les empreses derivades ja constituïdes. La construcció, que segons les previsions no estaria abans de dos anys des del seu inici, tindrà uns 4.500 metres quadrats.

Segons els responsables de l’institut universitari, la implantació d’Inkemia al territori ha de servir per aportar llocs de treball qualificats i atraure talent internacional; aportar innovació per transferir a les empreses perquè siguin més competitives i crear un entorn atractiu per la implantació de noves firmes tecnològiques.

Crítiques de l’oposició
Ara Parets ERC criticava en el ple la demora d’aquest projecte, “del qual se’n parla des del 2003”, i que el govern municipal de Parets participés en la col·locació de la primera pedra de l’IUCT només 67 dies abans de les eleccions municipals de 2015, un acte que va quedar en no res i que Ara Parets qualifica d’“impacte mediàtic” i d’“utilització partidista d'un projecte de poble”. NOPP, per la seva banda, criticava l’augment de les alçades previstes.


 

Edicions locals