Joan Marc Flores, de Martorelles, conquereix el Pol Nord

El martorellesenc completa una nova aventura amb cinc alpinistes

Esports

Martorelles

Joan marc Flores, alpinista i regidor d’Esports, Hisenda i Treball de Martorelles, aconsegueix sumar una nova ascensió a la seva trajectòria en pujar al pic Newtontoppen (1.717 metres), situat al Cercle Polar Àrtic, acompanyat de 5 alpinistes d’arreu del món durant 5 dies. 

Flores va engegar l’aventura amb Guillaume Benoit (França), Kris Ronning (Canadà), Ådne Johan (Noruega) i Matthias Roger i Thomas Macina (Tirol). La idea va començar quan un dels integrants de l’expedició, que resideix a Sant Cugat, va convidar a fer la ruta al martorellesenc. A la resta del aventurers el va conèixer a través d’Skype en què van planificar la sortida.

El grup va acordar pujar al pic més alt de l’arxipèlag Svalbard situat al Cercle Polar àrtic, el Newtontoppen (1717 m) i van iniciar la gesta el passat 7 d’abril. La primer trobada va ser a Oslo, després van viatjar al poble Longyearbyen d’Svalbard  i, finalment, van ser traslladats amb moto de neu per un equip de guies fins a l’interior de l’illa Spitsbergen, on van instal·lar el camp base.

L’ascensió la van realitzar amb esquís que, sumats amb les baixes temperatures, va convertir-se en un gran handicap. “Anàvem amb esquís de muntanya tot el dia i moltes vegades era impossible treure’ls a causa del fred. Vaig utilitzar el líquid químic per a escalfar-me les cames i els peus més que per a descongelar l’aigua”, ha explicat Flores. 

El 12 d’abril, després de 5 dies d’aventura, van trepitjar el cim del Newtontoppen amb una temperatura de 35 graus sota cero i una sensació de fred encara més gran a causa del fort vent que bufava. “En arribar a l’arxipèlag, vaig observar un paisatge brutal que mai havia vist, amb unes glaceres infinites. El que més em va impressionar és que mai es fa de nit”, ha comentat. El català va aprofitar el descans al cim per a exhibir una bandera de Martorelles.

Flores, que realitza una ventura cada dos anys, no té pensada la següent ascensió. Aquest any l’aprofitarà per a dedicar-se a la seva vida professional i personal. Tot i això té pensat que per a la següent ocasió buscarà companys d’una edat semblant a la seva. “Tinc més de 40 anys i m’ha costat seguir el ritme de nois de 25 amb un estat de forma increïble que allargaven molt les jornades”, ha indicat. 

L’esportista ha realitzat expedicions als llocs més inhòspits del planeta, com per exemple a l’Himàlaia o als Alps. Els companys d’expedició i Flores publicaran en unes setmanes un vídeo de documental que mostrarà l’experiència dels alpinistes durant la fita aconseguida al Pol Nord. 

Edicions locals