Albert Palacio, de Gualba, Mosso de l'Any

L'agent de la comissaria de Granollers i veí de Gualba ha estat reconegut per la caminada solidària que va fer per l'Asier, un nen amb un tumor cerebral

Societat

Granollers, Gualba

Albert Palacio, de Gualba i membre de la comissaria de Granollers, ha estat guardonat amb la distinció Mosso de l'Any, que Interior atorga a una entitat o persona que ha destacat per l'estima a la Policia de la Generalitat, o bé a un agent que mereixi un reconeixement per impulsar alguna iniciativa solidària, pel seu compromís social i per la seva contribució cultural.

És el cas de Palacio, que l'any passat va fer una caminada de Roma a Santiago de Compostel·la per recollir diners per a la investigació a Sant Joan de Déu, del tumor cerebral difús que patia l'Asier, el fill d'una companya. "Amb la seva gesta va aconseguir que s'identifiqui el cos de Mossos d'Esquadra amb valors com la solidaritat, l'esforç, el compromís i la voluntat d'ajudar els altres", destaquen els seus companys en els motius de la distinció.

Palacio va saber que a l'Asier li havien diagnosticat una malaltia un tumor cerebral que es coneix amb el nom de Glioma Pontino Intrínsec Difús (DIPG). La seva dona feia poc que havia passat per una tractament preventiu per una malaltia genètica i era conscient que la investigació i els avenços científics van jugar a favor de la salut de la seva dona. Això i el fet de ser pare van ampliar l'empatia cap a l'Anna i la voluntat d'ajudar-la d'alguna manera.

Així, l'Albert Palacio va fer 3.000 quilòmetres caminant per recaptar fons per la investigació de la malaltia de l’Asier –que malauradament, va morir–. La intenció inicial era omplir la seva samarreta amb patrocinadors que compressin els quilòmetres que anava fent, però no va tenir l’èxit que esperava. Amb tot, va aconseguir recaptar prop de 34.000 euros gràcies només a les aportacions desinteressades de particulars, companys i l’empresa que li va fer les samarretes, Estampats Llop.

La recaptació de la campanya va ser entregada íntegrament a l´únic hospital de l'Estat que investiga la malaltia de l’Asier, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Edicions locals