Cardedeu, a punt per a una nova Fira de Sant Isidre

Del 12 al 15 de maig hi haurà tota activitats i propostes entorn la ramaderia i la pagesia, a més de l'exposició multisectorial

Societat

Cardedeu

La fira per antonomàsia de Cardedeu, la Fira de Sant Isidre, arriba aquest cap de setmana amb un ampli programa d'activitats. La fira acull més de 20.000 visitants cada any des de 1984, i podreu trobar-hi expositors dels sectors de la ramaderia, la indústria, el comerç, el turisme, la restauració, l'automoció i també una mostra d'entitats.

La fira compta, a part del bestiar i de les parades comercials, amb una cartellera consolidada i tradicional d’activitats i espectacles d’animació. En destaquen el Concurs mundial de menjadors de borregos, la Gimcana de cotxes, la Burricada (cursa amb rucs) i la Mostra Gastronòmica. També hi ha espectacles eqüestres o la desfilada de moda, i l’assortit programa d’actes de la cultura local i nacional, com les sardanes o els geganters, o les activitats esportives per als més menut.

El 2016 es va estrenar l'Espai d’Agroecologia i Proximitat amb l’objectiu d’apropar el món rural a la població i sensibilitzar sobre la importància del consum d’aliments saludables i sostenibles. En aquest espai es va pot gaudir de tastos gastronòmics, tallers per adults i infants, exposició de productors locals, xerrades d’experts, tallers de formatge, horticultura i sucs verds; tastos gastronòmics, i presentacions exclusives com el nou vi fet a Cardedeu i el projecte de Blat al Sac, entre d'altres. També destaca la demostració de cuina amb el reconegut cuiner Pep Nogué, així com un hort i una granja per al públic infantil.i un munt de propostes molt llamineres i saludables.

La Fira de Sant Isidre estrena enguany la remodelació i millora dels parcs Pompeu Fabra i Pinetons. Un any més el bestiar serà un dels principals protagonistes de la Fira, amb exposicions ramaderes, espectacles i salts d'obstacles eqüestres.

La fira començarà divendres amb la passejada nocturna pels camps de pagès i ofereix al llarg de tres dies diversitat d'activitats per a tots els públics, destacant les més tradicionals i consolidades com són el Concurs Mundial de Menjadors de Borregos o la desfilada de models, enguany a càrrec de la nova Xarxa Comerç Cardedeu. Quant a la Mostra gastronòmica, comptarà amb una gran varietat de plats cuinats per restaurants de Cardedeu i rodalies. A més, prop de 200 expositors mostraran productes i serveis per a tots els públics.

Podeu consultar la programació completa a firadesantisidre.cardedeu.cat.


Edicions locals