Adif anuncia l'inici del procés per urbanitzar la llosa de Montmeló

L'entitat pública hi invertirà 2,3 milions d'euros en la integració de l'espai que cobreix les vies de tren

Societat

Montmeló

Adif Alta Velocitat invertirà més de 2,3 milions d'euros en les obres d'urbanització de la llosa de cobertura de la infraestructura ferroviària d'alta velocitat i ample convencional al seu pas per Montmeló. L'administrador ferroviari ha comunicat aquest dimarts als responsables municipals la propera licitació de les obres, una de les més reivindicades dels últims anys a la població.

L'actuació, que, segons Adif, "ha estat definida i consensuada en tot moment amb l'Ajuntament i d'acord amb la planificació urbanística vigent", es durà a terme en una superfície de 12.982 m2, en l'espai comprès entre els carrers de Lluís Companys i de Pompeu Fabra (inclosa), al centre del nucli urbà d'aquest municipi.

El projecte preveu un conjunt integrat a l'entorn, amb la creació d'una zona de jocs infantils, espais amb graderies i terres, dues pèrgoles d'acer galvanitzat (que es creuaran entre si i amb el graderia), i una zona de calçada pavimentada en carrer de Pompeu Fabra.

Per a això, prèviament, s'executarà sobre la llosa una capa d'impermeabilització addicional a la ja existent per augmentar l'estanquitat del calaix ferroviari, treballs de pavimentació, jardineria, instal·lacions d'il·luminació i drenatge, col·locació de pilons de separació entre les calçades i les zones vianants i el cobriment del buit de ventilació de les vies amb una reixa tipus tramex. També s'ha tingut en compte la disposició de les sortides d'emergència i pous de ventilació per a la seva integració en la urbanització de l'entorn.

A més, sobre la vora de la llosa i davant de l'antiga estació ferroviària es realitzarà una petita rampa i una escala per al futur accés a la segona planta segona d'aquest edifici.
Finalment, també es duran a terme actuacions fora de la llosa, a la part inicial del carrer de Miquel Biada i en l'entorn del carrer del Primer de Maig.


La propera licitació d'aquestes obres respon "al compromís d'Adif d'escometre la integració de la infraestructura ferroviària al municipi, per tal d'oferir als veïns un nou espai de convivència i de connexió entre els dos sectors situats a banda i banda del soterrament", apunten fonts de l'entitat pública.Edicions locals