Vallromanes celebra dissabte i diumenge la quarta edició de l'Ecofira

El certamen inclou un munt de propostes i activitats relacionades amb la sostenibilitat i l’ecologia

Societat

Vallromanes

El dissabte 13 de maig durant tot el dia i el diumenge 14 durant el matí, la plaça de l’Ajuntament de Vallromanes serà l’escenari d’una nova edició de l’Ecofira, la fira ecològica i sostenible de Vallromanes. Una trentena d’expositors presentaran a la fira tota mena de productes alimentaris amb certificat ecològic, des de vi i cava fins a formatge, magdalenes i mel, entre d'altres.

També hi haurà vehicles elèctrics que la gent podrà veure de ben a prop i conèixer-ne totes les característiques. En aquesta quarta edició es posarà encara més l’accent en tot allò que és realment sostenible, als productes amb una vida útil més llarga, aquells que no deixen residus, i en definitiva en tot allò que contribueix a tenir cura del medi ambient. 


Seguint aquesta línia i com ja és costum dins de l’Ecofira, es farà també un Mercat d’Oportunitats per donar una nova vida a tota mena d’objectes.  


Tampoc no faltaran al certamen les activitats lúdiques per a tots els públics: passejades en carro de cavalls, batucada, ball de gegants, i exhibició d’habilitat amb el xerrac (diferents talladors de troncs esculpiran amb troncs i en directe diferents objectes d’ús quotidià, amb el xerrac).

A més, la fira comptarà amb una xerrada a càrrec d’un expert de la Universitat de Barcelona, sobre el canvi climàtic. 
Durant el matí de diumenge, l’Ecofira coincidirà amb la celebració del mercat setmanal tradicional del municipi. 


L’Ajuntament de Vallromanes espera aglutinar amb aquesta fira, participants de diferents àmbits vinculats al medi ambient, a l’activitat agrària i a l’entorn natural, apropant al públic tota mena de productes i serveis sostenibles i ecològics.

L’Ajuntament compta, per a la organització de l’Ecofira, amb la col·laboració de l’Associació Arrel Verda, l’empresa Eixmedia, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya. 

Edicions locals