El Concert Circular del CEM Maria Grever arriba a les escoles de la comarca

Alumnes d'un institut de Lliçà de Vall viuran l'experiència sensorial del centre musical paretà

Lliçà de Vall, Parets del Vallès

El Centre d'Estudis Musicals Maria Grever de Parets porta aquest divendres la versió escolar del Concert Circular a l' institut El Vern de Lliçà de Vall. Un total de 140 alumnes dels cursos de primer i segon d'ESO se submergiran a la proposta pionera del centre paretà, el director del qual, Ernesto Briceño, qualifica com "una immersió sensorial on el so és el protagonista"

Segons Briceño, la versió per a escoles "és una mena de bonsai comparat amb el format gran del Concert Ciruclar, que és molt més complex". L'impulsor del Concert Circular apunta que en aquest cas "destaca molt més el vessant pedagògic; plantegem el concert pensant en els objectius del programa de l'escola".

L'audició es farà al poliesportiu de l'institut lliçanenc i constarà de tres seccions molt diferenciades "d'un mateix viatge", amb una primera part que recrea sensorialment l'estat dels nadons quan estan a la panxa de la mare, una segona secció dedicada a les emocions que experimenta l'infant quan surt al món, i una darrera part centrada en l'aprenentatge social, que inclou elements coreogràfics. Tot aquest recorregut estarà conduït per la mestra de gospel Karol Green, que serà "la sherpa del viatge". Alumnat i professorat del CEM Maria Grever hi posaran la música.

Aquesta no és la primera vegada que s'exporta el Concert Circular a les escoles. L'any passat, els alumnes de l'escola Pompeu Fabra de Parets van reviure a petita escala les emocions del Concert Circular. De fet, la intenció del CEM és portar la instal·lació, tant en el format educatiu per a escoles com en la versió original, a diversos municipis del territori per donar a conèixer els beneficis dels projecte sensorial.

Edicions locals