El Polvorí, la Festa Major Autogestionada de Cardedeu, inicia un verkami de cara al 15è aniversari

Una de les accions que es faran és construir una barra nova a partir d'un procés participatiu

Cultura

Cardedeu

Aquest estiu, El Polvorí, la Festa Major Autogestionada de Cardedeu, celebra el seu 15è aniversari i ho iniciant un verkami. Entre altres coses, aquest verkami servirà per fer realitat un projecte que estan duent a terme. Des de fa uns quants mesos han iniciat un procés participatiu amb Rusc, un col·lectiu d'arquitectes transformador, amb qui estan repensant l'espai del Polvorí per tal de construir una nova infraestructura de barra. A més, totes les contribucions serviran per consolidar, donar suport i fer créixer el nostre model de festa major autogestionada. 

Les aportacions poden ser a partir de 10 euros i fins a 150 i la campanya estarà activa fins a mitjans de juny. Si assoleixen l'objectiu econòmic, la construcció material de la barra començarà a principis de juny, i estarà llesta per a la festa major, que és de l'11 al 14 d'agost. Entregaren les recompenses en un concert vermut la primera quinzena de juliol.

Trajectòria
L’estiu del 2002, el Casal Popular la Traca va participar per primera vegada en la Festa Major de Cardedeu. Des del 2007, diversos col·lectius s’hi han anat incorporant per construir el projecte d’espai alternatiu de festa major i fer-lo créixer.

L’any 2009 van decidir fer un pas endavant i apostar per l’autogestió. "La convicció ferma que han de ser les entitats i la gent del poble qui decideixi com vol gestionar i organitzar la seva festa major, en comptes d’anar a remolc dels desitjos i voluntats de l’equip de govern, va fer que decidíssim finançar El Polvorí amb els nostres recursos, és a dir, els beneficis de l’edició anterior", expliquen des de l'organització.

Edicions locals