La Generalitat destinarà 1,5 milions a millorar la seguretat de la ronda de Granollers

Els treballs, que Territori ja ha licitat, inclouran la mitjana de formigó per separar els sentits de circulació

Societat

les Franqueses, Granollers, Roca del Vallès, la

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha licitat les obres de millora de la seguretat a la ronda de Granollers, la carretera C-352, entre els termes municipals de les Franqueses i la Roca. L'actuació, que té un pressupost d'1,5 milions, permetrà eixamplar un tram de 2 quilòmetres entre els enllaços a les carreteres C-1415c (a Argentona) i la C-251 (a Cardedeu), de manera que es podrà instal·lar la reclamada mitjana de formigó per separar els sentits de circulació.

Segons la planificació de la Generalitat, es mantindrà la secció actual, amb dos carrils en sentit Cardedeu i un carril en sentit la Roca, amb 3,5 metres d’amplada cadascun. Tanmateix, la part de la calçada amb un sol carril tindrà una amplada total de 5,5 metres, per garantir la fluïdesa del trànsit en cas d’incidències, avaries o parades d’altres vehicles al voral.
 
Territori preveu iniciar les obres durant el segon semestre de l’any i que s'executin en 6 mesos. A banda de l'ampliació de la plataforma allà on sigui possible i de la construcció de barrera de formigó, els treballs també abasten l'estesa d'una nova capa de paviment en tot l’àmbit de l’actuació, la disposició de noves cunetes transitables com a elements de drenatge longitudinal i una nova senyalització horitzontal i adequació a la nova situació de la senyalització vertical, així com dels elements de contenció de vehicles als marges de la carretera.

Edicions locals