Dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi de F1 al Circuit

Agents de vigilància desplegaran un operatiu per evitar furts o robatoris als transports i al recinte

Esports

Granollers, Montmeló

El Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi de Fórmula 1 que se celebra aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya. El dispositiu s'activarà avui, divendres, i s'allargarà fins diumenge, per tal d'intentar millorar la fluïdesa tot augmentant la capacitat viària i disminuir la longitud i durada de les retencions. A més, pretén minimitzar les demores en el temps recorregut a la xarxa interurbana de l'entorn del Circuit i garantir la seguretat viària.

Entre les mesures especials de trànsit, hi ha la d'habilitar carrils addicionals tant d'entrada al recinte com de sortida, amb l'objectiu de minimitzar les afectacions viàries que hi haurà, sobretot, diumenge, quan poden arribar a assistir a la cursa unes 90.000 persones.

Dissabte, entre les 7 i les 17 h, i diumenge, de 6.30 a 18 h, s'habilitaran mesures especials a l'AP-7, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003 i C-352.

Efectius tècnics i humans de Trànsit
Al dispositiu hi participaran dos tècnics de gestió de trànsit desplaçats al Circuit i dos tècnics més per al Centre Satèl·lit Mòbil de Gestió del Transit al CECOR; 8 operadors de sala de control i tècnics de manteniment i un cap de sala del Centre d'Informació Viària de Catalunya; un mitjà aeri de seguiment del dispositiu; dos equips mòbils d'informació viària equipats amb càmera per a transmissió d'imatges, i 16 càmeres fixes territorials instal·lades a peu de carretera i panells de missatgeria variable que aniran informant de l'evolució del trànsit.

Dispositiu de Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra desplegaran 611 efectius de diferents àrees i unitats de la Regió Policial Metropolitana Nord, com les Unitats de Seguretat Ciutadana i les Unitats d'Investigació de les diferents comissaries, l'Àrea Regional de Recursos Operatius, l'Àrea Regional de Trànsit, la Sala de Comandament i l'Àrea regional de Policia Administrativa, entre altres.

Els agents de seguretat ciutadana garantiran la seguretat al recinte interior i perímetre exterior del Circuit. En les zones d'accés al Circuit es comptarà amb la col·laboració de les policies locals de Granollers, Montmeló, Parets i Montornès. També s'estableix un operatiu d'helicòpter per donar suport a la seguretat des de l'aire i agents especialitzats que controlaran el subsòl.

A l'exterior del Circuit, davant l'accés oest, s'instal·larà una Oficina d'Atenció al Ciutadà des d'on s'atendran els aficionats que hagin estat víctimes d'un delicte per tal que denunciïn els fets. Enguany, també s'habilitarà una OAC mòbil a la parada de Rodalies a Montmeló.

Agent de l'Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità, en col·laboració amb altres unitats, desplegaran un operatiu de vigilància per evitar o minimitzar els furts i robatoris a combois, estacions, punts d'arribada d'autobusos i aparcaments de vehicles. Els Mossos també controlaran la venda de localitats il·legals.

D'altra banda, s'intensificaran els controls preventius de drogo-alcoholèmia i de velocitat a la franja nocturna durant el cap de setmana a les zones properes al Circuit.

Dispositiu dels Bombers i Protecció Civil
Els Bombers de la Generalitat activaran un dispositiu especial format per nou dotacions amb 24 efectius de bombers, que cobriran la seguretat interior i exterior de la cursa i que complementarà el dispositiu de guàrdia habitual.

Protecció Civil de la Generalitat posarà de forma preventiva en fase de prealerta el pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per poder anticipar la resposta operativa dels serveis d'emergència en cas de produir-se'n alguna durant l'esdeveniment, especialment durant la passejada per la pista, quan el públic pot baixar a pista.

Edicions locals