La comissària Cristina Manresa és la nova cap de la Regió Policial Metropolitana Nord

El fins ara responsable, Joan Figuera, deixa Granollers per ser cap de la Comissaria General de Recursos Operatius

Societat

Granollers

El comissari Joan Figuera, que des de 2012 ha estat el cap de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) –comandada des de Granollers–, deixa la direcció operativa d'aquesta zona –que inclou Vallès Oriental, Occidental, Maresme i Barcelonès Nord– per assumir la funció de cap de la Comissaria General de Recursos Operatius amb seu a Sabadell. El substituirà Cristina Manresa i Llop, que va ser la primera dona nomenada comissària del cos dels Mossos d'Esquadra, l'any 2009.

Manresa, que va ingressar al cos el 1991, ha estat des de fa set anys i fins ara la responsable de la RPM Sud. Llicenciada en Història de l'Art i diplomada en Criminologia, la comissària prendrà possessió del nou càrrec en els propers dies.

Figuera ha estat cinc anys com a cap de la RPMN, que l'any passat "va registrar la xifra més baixa sobre les dades delinqüencials dels últims 10 anys del desplegament de la Policia de la Generalitat al territori", destaca.

D’altra banda, tot i l’augment dels robatoris amb força a domicili dels últims temps, i que "sobretot obeeixen a raons fenomenològiques, des de la regió hem millorat els indicadors d‘activitat policial on també han participat d'una forma efectiva les policies locals, on l’esforç, la constància i la dedicació acompanyada de la professionalitat de la nostra policia, auguren uns resultats de millora per als propers mesos", apunta Figuera, qui destaca la millora de la coordinació entre els diferents cossos policials.

Edicions locals