Llinars del Vallès acull la Mostra de Teatre escolar del Vallès Oriental i Baix Montseny

La mostra serà divendres, a partir de les 10.30 h, al Teatre Auditori de Llinars

Societat

Llinars del Vallès

El 19 de maig, cinc instituts de la zona del Vallès Oriental i Baix Montseny celebren la primera Mostra de Teatre. Serà al teatre-auditori de Llinars del Vallès on, durant uns 20 minuts, alumnes de 2n fins a 4t d’ESO dels cinc instituts faran la seva representació. S’esperen uns 300 alumnes, entre actors i la resta de companys de curs.

Rodolfo Galdeano, professor de literatura d’ESO al Ginebró ha comentat: “La idea neix de la necessitat de donar importància a una eina educativa fonamental com és el teatre. Busquem promoure el teatre a les escoles, dotant-lo d’entitat, per obrir-lo a tots els alumnes.

A més, aquesta primera Mostra la farem en un espai magnífic com és el teatre de Llinars, i les obres són clàssics tipus Shakespeare. No compta el decorat ni els vestuari, sinó que és un teatre d’autor, on l’alumne és el protagonista. És un teatre obert, inclusiu i de creixement personal”.

La jornada començarà a les 8 del matí i on les primeres dues hores es destinaran a un assaig amb només els actors. De les 11 a les 13 h tindran lloc les representacions. Els centres participants, a part de l’Escola Ginebró que actuarà com amfitriona, seran l’Institut Giola, l’IES Can Record, l’Institut Reguissol i l’Institut Vilamajor.

La iniciativa està ideada conjuntament per l’Escola Ginebró, el Teatre Auditori de Llinars i l’Ajuntament de Llinars del Vallès.

Edicions locals