Detingut un home pel cultiu il·legal de marihuana en una casa de l'Ametlla

A l’habitatge es van localitzar més de 2.300 plantes i bosses amb 26 quilos de cabdells valorades en més de 126.000 euros

Societat

la Garriga

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers van detenir el dia 10 de maig un home de 32 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Garriga, per un delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, la investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement d’un possible cultiu en el domicili. La primera comprovació que s’hi va realitzar va ser molt significativa, ja que des de l’exterior de la casa s’hi percebia una forta olor de marihuana.

A partir d’aquell moment es van iniciar tasques de vigilància, les quals van permetre esbrinar que la casa no s’utilitzava com a habitatge. Les finestres sempre es trobaven tancades i els investigadors van observar un home que hi entrava i sortia periòdicament. A més, es va comprovar que existia una connexió fraudulenta del subministrament elèctric de la casa a la xarxa d’enllumenat públic.

Quant a les persones que hi residien, es va esbrinar que la parella de la llogatera era l’administrador d’una associació cannàbica de Girona.

Arran d’aquest indicis, els agents van fer una entrada i escorcoll a l’habitatge de l'Ametlla i van localitzar 2.349 plantes de planter de marihuana i tota una infraestructura per al cultiu interior d’aquesta planta. En una de les habitacions van trobar 26 bosses amb cabdells de marihuana, cadascuna d’un quilo, i preparades per a la seva distribució. La marihuana comissada està valorada en més de 126.000 euros per a la seva posterior venda il·lícita.

Fruit d’aquest intervenció, els agents van detenir aquest home per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. A més, també van denunciar la parella del detingut pels mateixos fets, ja que el domicili es trobava a nom d’ella. La investigació també va concloure que ambdós residien en un altre domicili.

L’arrestat va passar a disposició judicial l’11 de maig de 2017 i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Edicions locals