El Festival de Titelles Romà Martí celebra la 20a edició amb 13 companyies

Els espectacles de carrer tindran lloc aquest cap de setmana a la Plaça de l'11 de Setembre i voltants

Cultura

Caldes de Montbui

Aquest cap de setmana Caldes de Montbui celebrarà la 20a edició del Festival de Titelles en record del titellaire calderí Romà Martí. Aquest festival, que es desenvoluparà a la Plaça de l’11 de Setembre i a altres escenaris del voltant, va néixer amb la intenció de ser una fira però molt aviat va anar evolucionant cap a festival. 

Amb la voluntat de preservar el seu esperit titellaire el Festival ha comptat sempre amb la direcció artística de diferents membres de companyies rellevants de titelles del país. La present edició està dirigida per en Manel Ricart de Titelles Naip.

Enguany la programació del festival la configuren 13 companyies (onze catalanes i dues provinents de Guadalajara i de Pontevedra) que actuaran per a tots els públics entre dissabte al matí i diumenge al vespre. Entre les companyies participants hi ha una vella amiga del Festival, Titelles Naip (de Vic), que encetarà el programa d’activitats amb un taller de disseny i construcció de titelles utilitzant diferents tècniques i materials, i per cloure’l hi haurà la companyia Teatre al detall (de Calella) amb la història d’un nen que és molt llepafils amb el menjar. Entremig, companyies consagrades com la de Jordi Bertran o Tanxarina i d’altres de novelles com Tactilicuä.

Els espectacles programats s’adrecen a un públic familiar, en un entorn lliure del trànsit rodat i aprofitant al màxim els espais a l’aire lliure.

El Festival
Aquesta trobada va néixer l'any 1993 quan titellaires d'arreu de Catalunya es van trobar a Caldes de Montbui per actuar en homenatge al titellaire Romà Martí, que es trobava en un estat molt avançat de la seva malaltia. Expliquen els titellaires que Romà Martí va dir «les estrelles ja m'ho havien dit» quan se li va anunciar aquesta organització espontània i voluntària d'actuacions de titellaires.

El Festival ha respectat l'essència dels seus orígens i per això és un esdeveniment titellaire, pensat per posar en valor l'ofici i reconèixer la qualitat artística del sector, familiar, de carrer i gratuït.

Té lloc cada tercer cap de setmana de maig a la plaça de l'11 de Setembre i altres escenaris amics (Biblioteca, la Residència de la Fundació Santa Susanna, l’Espai Can Rius...) de Caldes de Montbui.

Informació detallada del festival aquí.

Edicions locals